ŠUMAHER POTPUNO RAZOČARAO: Sin legende Formule 1 naišao na osudu nemačke javnosti!
Foto: AP

NIJE POPUT OCA

ŠUMAHER POTPUNO RAZOČARAO: Sin legende Formule 1 naišao na osudu nemačke javnosti!

Ostali sportovi -

Sin legendarno vozača Formule 1 Mik Šumaher potpuno je razočarao, te je zbog toga naišao na osudu nemačke javnosti.

Mladi Mik Šumaher odradio je razočaravajuću prvu sezonu u evropskoj Formuli 3 u kojoj je na kraju zauzeo tek 12. mesto u ukupnom poretku, a posebno slab bio je na poslednjoj trci u Nemačkoj.

Od sina slavnog sedmerostrukog šampiona Formule 1 velika su očekivanja u Nemačkoj, ali definitivno nema talenat svog oca koji se sa lakoćom probio do elitnog automobilističkog takmičenja.

Mik Šumaher prošle je sezone postao je vicešampion nemačke i italijanske Formule 4, ali prelazak u jaču konkurenciju evropske Formule 3 njemu nije prijao.

Ove godine 18-godišnji Nemac tek jedanput je u Monci uspeo da se popne na pobedničko postolje, dok su u ostalim trkama rezultati bili mnogo loši pa je nakon 30 nastupa zauzeo tek 12. mesto u ukupnom poretku.

Posebno slab bio je na zadnje tri trke održane ovog vikenda u Nemčkoj na kojima se nije ni približio osvajačima bodova.

Mik je još mlad i ima vremena da poboljša svoju vozačku tehniku, a sponzora koji će pratiti njegovu karijeru sigurno neće manjkati.

Ali, na ovakav način neće biti lako da skupi potrebne bodove u nižim vozačkim kategorijama kako bi dobio superlicencu za trkanje u Formuli 1 pa će morati značajno da se popravi već sledeće sezone ako želi da ostvari svoj san i u budućnosti vozi u elitnom takmičenju.

kurir.rs / kurir sport

foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Pet razloga zbog kojih je Zvezda poražena od Budućnosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track