MAKSIMALNO ANGAŽOVANO IDEMO NA EP Rnić: Sanjati zlato nikada nije loše
Foto: Dado Đilas

optimističan

MAKSIMALNO ANGAŽOVANO IDEMO NA EP Rnić: Sanjati zlato nikada nije loše

Ostali sportovi -

Reprezentativac Srbije u rukometu Momir Rnić ocenio je danas da šanse nacionalnog tima na narednom Evropskom prvenstvu nisu male i dodao da ekipa u svaku utakmicu mora da udje maksimalno angažovano.

"Moglo je sigurno i lakše na žrebu, ali gledamo napred, nema kukanja. U svaku utakmicu moramo punom snagom. Nismo autsajderi protiv Hrvata. Znamo se dobro, imamo i mi igrače u najboljim klubovima, iskusni smo, nemamo čega da se bojimo. Mi smo jedna dobra reprezentacija i ako krene kako treba, možemo da napravimo dobar rezultat u Hrvatskoj. Nećemo se štedeti, a sanjati zlato nikada nije loše", rekao je Rnić za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Srbije će na kontinentalnom šampionatu koje se održava od 12. do 28. januara naredne godine igrati u Grupi A sa Hrvatskom, Švedskom i Islandom, a svi mečevi igraće se u Splitu.

Pre toga, rukometašima Srbije predstoje pripremne utakmice. U sklopu proslave 60 godina rukometa u Braničevskom okrugu sutra će u Požarevcu biti odigrana utakmica izmedju 'A' reprezentacije Srbije i mediteranske reprezentacije Srbije, a potom i mečevi s Austrijom u okolini Beča.

"Moramo to da iskoristimo na najbolji mogući način. Ovo je poslednji filter, brzo će decembar, a i tada ostaje par dana. Kako nama, tako svima. Uigravanje mora da bude brzo", rekao je Rnić.

Posle par godina rukometaši su ponovo smešteni u Sportskom centru Kovilovo nadomak Beograda.

"Radujem se, vežu nas lepe uspomene za ovaj prostor. Hala je dobra, tu je teretana, kvalitetan smeštaj i hrana. Izolovani smo, pa je i koncentracija na visokom nivou. Sve je kako bi trebalo da bude. Do aerodroma ćemo mnogo brže preko novog mosta", rekao je Rnić.

On se osvrnuo i na klupsku karijeru. Član Rajn Nekar Levena, 30-godišnji Zrenjaninac, sa nemačkim šampionima osvojio je Super kup, a trenutno su i lideru u Bundesligi.

"Imali smo sjajne rezultate, ali nam sledi težak ritam u novembru kada gostujemo Magdeburgu, Lajpcigu i Melsungenu. Medjutim, favoriti smo, igramo odličan rukomet. Želim titulu u Nemačkoj. To je san svakog igrača", rekao je Rnić.

"Kod trenera Nikolaja Jakobsena, minutaža nije zagarantovana. Borim se za svoje mesto. Danac traži da si glavom uvek u utakmici, proveo na terenu pet ili 55 minuta. Bez obzira na to, osećam se lepo u klubu. Ne razmišljam o individualnom učinku, tim mi je ispred svega i želim svojim iskustvom i znanjem da pomognem da završimo sa najvrednijim peharom", dodao je on.

Beta, foto:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Da li sudije i navijači odmažu Zvezdi i Partizanu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track