Nikola Lazić: Biću MMA šampion

Intervju

Nikola Lazić: Biću MMA šampion

Ostali sportovi -
Borbu ostavljam za ring i treninge, van dvorane sam pitom i omiljen kod drugara iz kraja, kaže Nikola

Beograđanin Nikola Lazić (21), trenira borilačke veštine, borac je MMA Akademije, i kaže da želi da postane šampion.

Kako je došlo do toga da počneš da se baviš MMA borbama?

„ Želeo sam da potrošim energiju koju imam u sebi. Ovaj sport kod nas nije previše razvijen, ali u svetu spada u najpopularnije. Mene to ne opterećuje imam svoj cilj i krećem se ka njemu. Biću šampion. Za sada mi dobro ide“, kaže Nikola.

MMA kod nas nema podršku kao drugi sportovi. Odakle motiv da istraješ?

„Treninzi na Akademiji koju vode Dragan Tešanović i Aleksandar Radosavljević mi veoma prijaju. Do sada nisam poražen, imam dve pobede. Poslednji meč radio sam protiv Darka Rončevića, kojeg ovom prilikom želim da pohvalim. Bila je to kvalitetna i neizvesna borba“, kaže Lazić.

Kada te očekuju nove borbe?

„Pripremam se ali još uvek nemam zakazanu borbu. Veoma mi znači što me prodica i treneri maksimalno podržavaju. To presudno doprinosi mojoj istrajnosti u želji da dođem do šampionskog trona. U tome me podržavaju rvački i bokserski klub Dorćol sa kojima treniram. Siguran sam da ću uspeti.“

U Srbiji vlada mišljenje da su momci koji se bave borilačkim sportovima, agresivni, i da se sa njima teško družiti. Kakav je slučaj sa tobom?

„Ako kažem da sam Dorćolac, ta predrasuda će se dodatno pojačati (smeh). Moram ipak da kažem, da su to priče bez osnova. Za mene kažu, da sam tih i povučen. Borbu ostavljam za ring i treninge, van dvorane sam pitom i omiljen kod drugara iz kraja“.

Imaš li devojku?

„Ne bih o tome. A da, i one me obožavaju“, zaključio je Nikola Lazić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track