ČUDESNA SRPKINJA: Tijana Bošković proglašena najboljom odbojkašicom Evrope
Foto: Dragana Udovičić

BRAVO TIĆO

ČUDESNA SRPKINJA: Tijana Bošković proglašena najboljom odbojkašicom Evrope

Ostali sportovi -

Korektor ženske srpske odbojkaške reprezentacije dvadesetogodišnja Tijana Bošković biće proglašena za najbolju evropsku odbojkašicu u ovoj godini.

Korektor odbojkaške reprezentacije Srbije Tijana Bošković proglašena je večeras u Moskvi za najbolju odbojkašicu Evrope u 2017. godini.

Kako je saopštio Odbojkaški savez Srbije, igračica Ezačibašija iz Istanbula proglašena je za najbolju na tradicionalnoj "Gala večeri" CEV, koja je održana večeras u Moskvi.

Bošković nije prisustvovala dodeli, a nagradu će joj uručiti potpredsednik i blagajnik CEV Ozkan Mutlugil, na sutrašnjoj utakmici turskog prvenstva izmedju Fenerbahčea i Ezačibašija.

Bošković je predvodila Srbiju do zlatne medalje na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, gde je proglašena za najkorisniju igračicu na turniru.

Za "CEV dogadjaj godine" proglašena je utakmica Poljske i Srbije, odigrana na Nacionalnom fudbalskom stadionu u Varšavi, pred 65.407 gledalaca na otvaranju ovogodišnjeg Evropskog prvenstva za odbojkaše.

Za najboljeg odbojkaša Evrope proglašen je Maksim Mihajlov iz Zenita iz Kazanja.

Najbolji trener u ženskoj konkurenciji je Djovani Gvideti iz Vakifbanka, dok je najbolji u muškoj konkurenciji Vladimir Alekno iz Zenita iz Kazanja.

Počasni potpredsednik CEV i nekadašnji predsednik Odbojkaške federacije Italije Karlo Magri dobio je nagradu za životno delo.

kurir.rs / kurir sport

foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track