U SUSRET EVROPSKIM KOMPANIJSKIM IGRAMA: Na Kopaonik 2018. stiže 2.500 skijaša iz Evrope!
Foto: Kurir

Sajam sporta

U SUSRET EVROPSKIM KOMPANIJSKIM IGRAMA: Na Kopaonik 2018. stiže 2.500 skijaša iz Evrope!

Ostali sportovi -

Velizar Đerić, predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije, najavljuje spektakl tokom manifestacije koju će Srbija organizovati u martu

Srbija će naredne godine biti domaćin velelepnog događaja u oblasti kompanijskog sporta u organizaciji Asocijacije Sport za sve Srbije, a tim povodom predsednik Velizar Đerić najavio je dolazak više od 2.500 rekreativaca iz svih zemalja na Evropske kompanijske igrem koje će se održati na Kopaoniku od 21. do 25. marta 2018.

Bratislav Đorđević i Velizar Đerić, foto: Goran Anđelković/Kurir sport

U sklopu toga, štand Asocijacije Sport za sve Srbije na Sajmu sporta bio je izuzetno posećen prethodna tri dana.

Aleksandar Šoštar i Velizar Đerić, foto: Goran Anđelković/Kurir sport

- Sajam sporta je temelj i platforma sumiranja aktivnosti sportske Srbije sa agilnim ministrom Vanjom Udovičićem na čelu, koji je i ove godine pokazao da je sport najbolji diplomatski proizvod naše zemlje. Sportski savez Srbije kao organizator je uradio sve što je bilo u interesu srpskog sporta, a lepo je što je u delo sproveden plan i program ministarstva i Zavoda za sport i medicinu sporta da se obave besplatni zdravstveni pregledi i svi ostali testovi neophodni za bavljenje sportom. Ministarstvo omladine i sporta prepoznali su Asocijaciju kao krovnu organizaciju za rekreativni i masovni sport, a u skladu s tim, ponosni smo što možemo da najavimo Evropske kompanijske igre - istakao je Đerić i dodao:

Velizar Đerić i Siniša Jasnić, foto: Kurir sport / Goran Anđelković

- Ovom prilikom bih zahvalio predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, koji pomaže sve sportiste, od olimpijskih do rekreativnih, kao i ministru Vanji Udovičiću, njegovom pomoćniku Darku Udovičiću i državnom sekretaru za sport Predragu Peruničiću na nedavnom prijemu i podršci koju su nam dali za programske aktivnosti Asocijacije. Predstojeći ski-fest na Kopaoniku, koji će biti najmasovniji dosad, ujedno i promocija države Srbije jer je učešće potvrdilo više od 2.500 takmičara iz inostranstva. Pored sporta i rekreacije, Srbija će preko turizma promovisati svoje kulturno blago - istakao je Velizar Đerić.

G. A.

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Tužna priča Zvezde i Partizana. Nema penala - nema pobede

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track