SPORT ZA SVE: Više stotina dece učetvovalo na inkluzivnoj sportskoj manifestaciji
Foto: Promo

UŽIVANJE U SPORTSKOM DANU

SPORT ZA SVE: Više stotina dece učetvovalo na inkluzivnoj sportskoj manifestaciji

Ostali sportovi -

Više stotina dece različitih nivoa invaliditeta imalo JE prilike da sa svojim drugarima uživaju u sportskom danu i da se oprobaju u sportskim aktivnostima - u košarci u kolicima, sedećoj odbojci, badmintonu, golfu, golbalu, tekvondu, veslanju, plesu, stonom tenisu, i mačevanju u kolicima.

Sa decom predškolskog i školskog uzrasta družili su se i naši trofejni paraolimpijci, a Željko Dimitrijević, jedan od najuspešnijih paraolimpijaca, otvorio je manifestaciju „Sport za sve”. „Sport je najlepši i pravi primer da mi ne živimo jedni pored drugih nego zajedno, i da je inkluzija bitan sastavni deo sistema naše zajednice,“ rekao je Velimir Knežević, predsednik sportskog Saveza osoba sa invaliditetom Beograda.

„Grad Beograd kontinuirano pruža podršku osobama sa invaliditetom, u unapređenju njihove zdravstvene zaštite, kao i ekonomskom osnaživanju, ali i obezbeđivanjem uslova za stalni, kontinuiran i sistematičan sportsko – rekreativni život, a sve u cilju poboljšanja uslova života osoba sa invaliditetom,“ rekao je Petar Jordanov, direktor Centra za Smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju.

Ovaj događaj ima za cilj da promoviše i podstiče značaj sporta i fizičke kulture i inkluzivni pristup kao bitan deo sistema društvenih vrednosti zajednice.

kurir.rs / kurir sport

foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO:Evo zašto je Zvezdin optimizam pred Keln realan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track