FILIP FILIPOVIĆ NEĆE U PENZIJU: Još sam tu za Srbiju!
Foto: Dado Đilas

DA SE ZNA

FILIP FILIPOVIĆ NEĆE U PENZIJU: Još sam tu za Srbiju!

Ostali sportovi -

Srpski vaterpolista objasnio šta je hteo da kaže kada je rekao: „Toliko od nas u Svetskoj ligi, reč dajemo mlađim snagama“

Još jedna sjajna partija srpskih vaterpolista u Svetskoj ligi i pobeda nad Crnom Gorom od 7:4 brzo je pala u senku izjave Filipa Filipovića, koju su mnogi protumačili kao opraštanje od reprezentacije.

- Očekivan tok igre, strašan pristup Crne Gore, ali znali smo šta da očekujemo od njih. Srećan sam što smo uspeli da sa dobrom odbranom i napadom ispod proseka ostvarimo pobedu. Toliko od nas u Svetskoj ligi. Reč dajemo mlađim snagama, ali tu smo ako zatreba - rekao je kapiten „delfina“ odmah posle meča.

Činjenica je da bi, da su pažljivo saslušali Filipovićeve reči, svi shvatili da on tako nešto nije najavio, ali je naš iskusni vaterpolista morao da objašnjava šta je zapravo hteo da kaže:

- Rekao sam da se opraštamo, mi stariji igrači, od ovogodišnje Svetske lige, ali da smo tu ako treba da pomognmo mlađim igračima. Naravno da u narednom periodu nastavljamo normalno igranje za reprezentaciju u svakom takmičenju.

Izjava Filipa Filipovića zapravo je posledica odluke donete na početku ovogodišnje reprezentativne sezone, po kojoj bi najbolji tim igrao prve dve utakmice u Svetskoj ligi, a u preostalim bi reprezentaciju činili mlađi igrači. Planirano je da podmlađeni tim igra i na završnom turniru ukoliko Srbija ostvari plasman na ovo takmičenje.

G. F. - Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT! HULIGANI VAZNIJI OD SPORTISTA, DOKLE?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track