(VIDEO) NEVIĐEN SKANDAL TRESE SVET ATLETIKE: Getlin dopingovan pobedio Bolta na oproštaju!
Foto: Profimedia

eNGLEZI OTKRILI

(VIDEO) NEVIĐEN SKANDAL TRESE SVET ATLETIKE: Getlin dopingovan pobedio Bolta na oproštaju!

Ostali sportovi -

Svetski prvak u sprintu Amerikanac Džastin Getlin nalazi se pod optužbom da je umešan u doping skandal.

Anti doping agencija Sjedinjenih Američkih Država otvorila istragu o trci na 100 metara na Svetskom prvenstvu, a povodom istraživanja i pisanja britanskog Dejli Telegrafa.

Podsetimo, Getlin je prethodnog leta u Londonu sa Svetskom prvenstvu pobedio legendarnog Juseina Bolta u njegovoj poslednjoj trci na sto metara u karijeri.

foto: Profimedia

Britanski Telegraf piše da je novinar tog lista, nakon što se lažno predstavio, snimio razgovor Getlinovog trenera i menadžera u trening centru tokom kog su mu objašnjavali kako da nabavi neke od zabranjenih supstanci.

Novinari Telegrafa predstavili su se kao ljudi iz filmske industrije koji traže trenera koji bi mogao da im pomogne da glumca dovedu u fizičku formu sprintera. Mičel I Vagner su ponudili da "im nabave testosteron i ljudski hormon rasta kako bi glumac mogao u filmu da izgleda kao pravi sprinter. Proizvode bi im dobavio doktor iz Austrije za oko 250.000 dolara.

"Nekadašnji olimpijski šampion, trener Denis Mičel i agent Robert Vagner, snimljeni su i kako tvrde da je upotreba zabranjenih supstanci u atletici i dalje veoma široka, ali su i opisali kako se pozitivan rezultat na doping testu može uspešno izbeći. Na jednom od sastanaka, agent je tvrdio da je Getlin poboljšao svoje nastupe koristeći lekove, ali je sprinter u svojim izjavama to oštro demantovao", piše Telegraf.

Sve bi za američkog trkača možda bilo drugačije da prethodno nije "odslužio" dve suspenzije zbog toga što je padao na doping testovima. Nakon što je 2006. godine bio pozirivan na doping testu bio je suspendovan na četiri godine, a 2001. je izdržao jednogodišnju suspenziju iz istog razloga.

Džastin Getlin je otpustio trenera Denisa Mičela.

Kurir sport, foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVO JE PARTIZANOV PAMETAN IZBOR !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track