GURDIJELJAC SAVLADAO RACA: Mladom Novopazarcu svetska titula u boksu
Foto: Printskrin

Slavio posle 10 rundi

GURDIJELJAC SAVLADAO RACA: Mladom Novopazarcu svetska titula u boksu

Ostali sportovi -

Bokser iz Novog Pazara Šerif Gurdijeljac osvojio je titulu profesionalnog mladog prvaka sveta IBF u superpero kategoriji, do 58,97 kilograma, pošto je posle 10 rundi pobedio Rumuna koji boksuje za Španiju Aleksa Raca.

Pred oko 1.500 gledalaca u novopazarskoj dvorani Pendik, taj 23-godišnjak je dobio meč odlukom sudija 3:0 (95:94, 95:94, 95:94).

"Očekivao sam težak meč. Rano sam zaradio povredu arkade, ali nije mi mnogo smetala. Publika je bila sjajna i od velike pomoći, na čemu sam veoma zahvalan. Nekoliko dana ću uživati u tituli, a onda ću razmišljati o narednim koracima u profi karijeri", rekao je Gurdijeljac posle meča.

On je ostvario osmu pobedu u nizu, te sada ima skor od 15 pobeda i četiri poraza, dok je Rac upisao drugi neuspeh, uz šest pobeda i dva nerešena duela.

U mečevima domaćih boraca u šest rundi, Nina Radovanović savladala je Ajlu Lukač sa 2:1 (59:57, 59:56, 56:59), dok je Marko Nikolić slavio protiv Đorđa Markovića sa 3:0 (60:55, 60:54, 59:55).

Crnogorac Dilan Prašović nokautirao je u drugoj rundi Dražana Janjanina iz Bosne i Hercegovine, a naturalizovani Nemac Marsel Hasler posle šest rundi dobio je Miloša Janjanina iz Bosne i Hercegovine (60:53).

U duelima koji su trajali četiri runde, Damjan Grmuša pobedio je Slađana Dragišića, Ersan Gurdijeljac bio je bolji od Nemanje Sabljova, a Novak Radulović od Srećka Janjića, sve rezultatom 40:36.

Beta

Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: KO JE VAŽNIJI - navijači ili igrači?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track