HRVATSKI RUKOMETAŠ KOJI IGRA ZA SRBIJU NEMA STRAHA: Samo neka me vređaju u Splitu, ali neće da me biju
Foto: Shutterstock

Hrabar

HRVATSKI RUKOMETAŠ KOJI IGRA ZA SRBIJU NEMA STRAHA: Samo neka me vređaju u Splitu, ali neće da me biju

Ostali sportovi -

Svašta će da viču s tribina, uvek ima „pametnih“, ali ne zamaram se time. Ne mogu da siđu na teren da nas biju, samo će sebi napraviti zlo, ističe Stefan Vujić

Srpski rukometaši u Sloveniji će odraditi poslednji deo priprema za šampionat Evrope u Hrvatskoj.

Prvi meč protiv Hrvatske u Splitu 12. januara u A grupi već sada donosi mnogo napetosti, a posebno će biti vruće za jednog srpskog rukometaša. Reč je o Stefanu Vujiću, rođenom Riječaninu, koji je igrao za Zagreb, ali i za A tim Hrvatske, sa kojim je osvojio srebrnu medalju na Mediteranskim igrama 2013.

Velike mere bezbednosti

Vujić je u novembru odlučio da prihvati poziv Srbije i obuče dres „orlova“.

- Verovatno će biti uvreda sa tribina, uvek se nađe neki pametan... Ne zamaram se tim stvarima, siguran sam da niko neće uleteti na teren da nas bije. Čuo sam i da će obezbeđenje biti veliko, a ako i dođe do nekog incidenta, napraviće sami sebi zlo. Nadam se da će sve najbolje proći - rekao je Vujić.

Realnost pre svega

MORAMO DA BUDEMO SKROMNI

Vujić ipak nema nameru da preti Hrvatskoj, s obzirom na to da je veliki favorit, verovatno i glavni na celom šampionatu.

- Idemo od utakmice do utakmice. Ne želim velike reči da koristim, to bi bilo bahato s moje strane i od svih nas. Moramo da budemo skromni, ponizni i samo tako možemo da uradimo nešto veliko, uz zajedništvo i timski duh. Nadam se da će ispasti onako kako želi naša javnost - zaključio je on.

Bek rumunske Steaue smatra da bi loše bilo da troši energiju na to šta će se dešavati na tribinama dvorane u Splitu.

- Ne zanimaju me tribine, samo moja ekipa i da što bolje izgledamo. U suprotnom bi me omelo, ne samo mene već i ceo tim. Nećemo da dozvolimo da spoljne stvari utiču na nas - rekao je Vujić i dodao da se čuo sa nekadašnjim saigračima posle odluke da nastupi za „orlove“.

- U šali je bilo nekih prozivki, drugarski i bez zle krvi. Poželeli su mi mnogo sreće, zdravlja i uspeha, osim u susretu sa Hrvatskom - uz osmeh je dodao on.

Pred duel s Hrvatskom u krcatoj Spaladijum areni Vujić ističe da je prednost Srbije to što domaćin ima veliki pritisak.

Nervozni domaćini

- Hrvatska je dobro znani protivnik, na njima je pritisak jer imaju imperativ rezultata otkad su dobili domaćinstvo turnira. Tenzije i stres im rastu, mnogo su uložili u svim aspektima u organizaciji... Imaju ogroman pritisak i to može da bude naš veliki plus - smatra rukometaš Srbije.

Kurir / P. G.

Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: ZVEZDIN PRELAZNI ROK. EVO ko može da ode a ko može da dođe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track