MARKOVIĆ O GOLU SA KRILA KOJI SU ORLOVI DALI TEK U 52. MINUTU: Takav stil igre gajimo...
Foto: Reuters

RUKOMETAŠ OBRAZLOŽIO

MARKOVIĆ O GOLU SA KRILA KOJI SU ORLOVI DALI TEK U 52. MINUTU: Takav stil igre gajimo...

Ostali sportovi -

Srpski rukometaš Dobrivoje Marković, dan posle utakmice protiv Hrvatske (22:32) u Splitu, smatra da je ubedljiv poraz rezultat loših pet minuta njegovog tima u finišu prvog poluvremena, ali da veruje da ekipa može da se izdigne i pobedama nad Švedskom i Islandom prođe u drugu fazu Evropskog prvenstva.

"Kasno smo zaspali, razmišljali smo dosta o utakmici. Danas je novi dan, zaboravili smo Hrvatsku i spremamo se za Švedsku. Sinoćnja utakmica je bila čudna, dugo smo bili u egalu, a onda smo na poluvreme otišli sa pet golova minusa. U nastavku je bila rutina Hrvatske, pokušali smo da se vratimo, ali nije išlo", rekao je Marković.

Prema njegovim rečima poraz od 10 razlike je previsok s ozbirom na kompletna dešavanja na terenu Spaladijum arene.

"Izgubili smo za 10 minuta, razlika nije realna. Dosta ljudi mi je reklo da, kako je izgledalo, rezultat na kraju nije smeo da bude 10 razlike. Imamo priliku da u sledeće dve utakmice ispravimo stvari i prođemo u drugi krug".

Srbija je, pored samo četiri odbrane oba golmana, svoj prvi gol sa krila protiv Hrvatske dala tek u 52. minutu baš preko Markovića koji ima nekoliko obrazloženja za takvu situaciju.

"Takav stil igre gajimo, a i utakmica se otvorila na taj način. Imali smo prolaze za pas na širinu, ali Šešum i Nenadić su prolazili kroz sredinu, bilo je nekih penala. Sa druge strane Čupić je nekoliko puta bio blizu mene".

Krilni rukometaš Zagreba , ipak, naglašava da ništa nije izgubljeno i da duel sa Ssvedskom odlučuje oko prolaza dalje.

"Mnogo razloga postoji za poraz od Hrvatske, ali mislim da su poslednjih pet minuta prvog poluvremena bili prelomni. Imali smo napad za nerešeno, a onda smo počeli da prodajemo lopte i lako su nam davali golove iz kontri. Ssveđani su sada ključni, a potom u slučaju pobede tražićemo bodove protiv Islanda", zaključio je Marković.

Utakmica između Srbije i Ssvedske igra se suta od 18.15 u Splitu.

kurir.rs / Tanjug

foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVAKO izgleda put Zvezde i Partizana do prvog i četvrtog mesta u ABA ligi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track