LEGENDARNI RUKOMETAŠ SE OBRUŠIO NA ORLOVE: Evo zašto je Nenad Peruničić besan posle debakla protiv Hrvata
Foto: Saša Pavlić

REAKCIJA NA SPLITSKIH MINUS DESET

LEGENDARNI RUKOMETAŠ SE OBRUŠIO NA ORLOVE: Evo zašto je Nenad Peruničić besan posle debakla protiv Hrvata

Ostali sportovi -

Legendarni srpski rukometaš Nenad Peruničić čestitao je Hrvatima pobedu nad našom reprezentacijom na startu Evropskog prvenstva, a onda je imao šta da kaže izabranicima Jovice Cvetkovića.

Podsetimo, Srbija je u prvom kolu A grupe doživela debakl u Splitu - 22:32.

Peruničić, sadašnji trener Crvene zvezde, kaže da nije mnogo očekivao od "orlova" u tom meču, ali...

"Nije problem izgubiti. Posebno nije sramota izgubiti od boljeg, a Hrvatska je u ovom trenutku miljama daleko od Srbije. Ali nedopustivo je dozvoliti da te neko ponizi, a da se ti tome ne pokušaš ni suprotstaviti. Moja generacija takođe je znala da izgubi sedam, osam razlike, ali mi smo imali onaj fajterski karakter, pogotovo kad bismo igrali protiv ekipa koje su bile bolje od nas", kaže Peruničić i u dahu nastavlja:

"Možda su oni tada bili bolji, ali to bi u nama probudilo dodatan inat. Ovo danas, ne znam šta bih rekao. Ekipa bez srca i bez karaktera. Bez hrabrosti. Hrvatska ima 12, 13 podjednako dobrih igrača, sistem igre, brzinu, rastrčana krila, nisi znao odakle dolazi opasnost, a mi već 20 godina igramo samo na bekove, krila nemamo, odbrana ne postoji i tvrdoglavo guramo loptu Nenadiću, pa ako on nešto na inspiraciju napravi, super. Ako ne, ništa. Ponavljam, nisam puno očekivao, ali jesam neku borbu, neizvesnost barem koja bi nam dala vetar u leđa za utakmice protiv Islanda i Švedske. Ovako, pojma nemam šta da očekujem od Srbije u nastavku turnira".

(Index.hr, Foto: Saša Pavlić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVAKO izgleda put Zvezde i Partizana do prvog i četvrtog mesta u ABA ligi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track