ORLOVI POBEDILI, A TUGUJU: Evo šta su selektor Cvetković i rukometaši rekli posle Islanda
Foto: Reuters

EVROPSKO PRVENSTVO U HRVATSKOJ

ORLOVI POBEDILI, A TUGUJU: Evo šta su selektor Cvetković i rukometaši rekli posle Islanda

Ostali sportovi -

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković kaže da je tužan i da žali što njegovoj ekipi falio gol u pobedi nad Islandom (29:23) i poručio da ne veruje da Švedska može da iznenadi Hrvatsku kako bi prošla u drugu fazu Evropskog prvenstva.

Srbiji je nedostajao gol za direktan plasman u Zagreb i sada zavisi od Švedske koja može da pomogne ako izbegne poraz od Hrvatske.

"Pobedili smo, ali smo tužni. Imali smo utakmicu u rukama, mogli smo da obezbedimo plasman u sledeću rundu Evropskog prvenstva. Ne znam zašto se to događa, ali ponovno su nas sudije oštetile i sudile, probijanje Obradovića kojeg nije bilo... Izgubili smo šansu za prolazak, ali dobili smo mnogo za budućnost ovom pobedom nad Islandom", rekao je Cvetković na konferenciji za medije u Splitu.

Pivotmen Mijajlo Marsenić, za razliku od selektora, nada se podvigu Švedske.

"Najviše žalim zbog lošeg ulaska u drugo poluvreme. Prvo odigramo odlično, Cupara fenomenalno brani i onda u prvih 10 minuta drugog dela primi sedam golova. Srećan sam zbog pobede i moram da čestitam momcima, a sada možemo samo da se nadamo da će Šveđani nešto da urade".

Njegov saigrač Stefan Vujić teško je podneo što je zbog povrede izostao u porazima od Hrvatske (32:22) i Švedske (30:25).

"Verujte mi da nikome nije bilo teže nego meni. Toliko sam se radovao prvenstvu, bio u sjajnoj formi i onda mi se desi tako banalna povreda, ali i to je sastavni deo sporta. Stvarno mi je žao što je tako ispalo, ali barem smo pobedili ovu utakmicu. Momcima čestitam na sjajnoj borbi, sad čekamo utakmicu Hrvatske i Švedske pa šta bude", kazao je Vujić.

Hrvatska i Švedska poslednji meč A grupe igraju od 20.30.

(Tanjug, Foto: Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV EVO KAKO SRPSKI SPORTISTI PROTESTUJU PROTIV SUDIJSKE NEPRAVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track