RUKOMETE, GDE SI Predsednik Vojvodine Milan Đukić: Svi marš iz Saveza!
Foto: Pritnscreen, Reuters

MNOGO SMO KILAVI

RUKOMETE, GDE SI Predsednik Vojvodine Milan Đukić: Svi marš iz Saveza!

Ostali sportovi -

Predsednik Vojvodine Milan Đukić poziva selektora Cvetkovića i ljude koji vode srpski rukomet da podnesu ostavke

Srpskom rukometu potrebne su korenite, a ne kozmetičke promene kakve su izvršene 2016. godine, smatra prvi čovek Vojvodine Milan Đukić (na gornjoj fotografiji u krugu).

Srpska rukometna reprezentacija ponovo se izblamirala na velikom takmičenju, a ekipa selektora Jovice Cvetkovića delovala je na EP u Hrvatskoj više kao grupa okupljenih građana nego uigrana selekcija.

- Naša reprezentacija deluje mi kao neuigrana u odnosu na Savez i raštimovana u odnosu selektor - igrači! Neverovatno je da naši rukometaši u svojim klubovima igraju Ligu šampiona, a u reprezentaciji ne znaju gde treba da stanu. Jedan strani trener mi je najbolje opisao naše rukometaše. Doslovce mi je rekao: „vi ne znate da od šume izaberete deset najboljih drva za građu, a mi iz naše pustinje jedva nađemo istih tih deset stabala“ - počeo je razgovor za Kurir Milan Đukić.

Božidar Đurković
Božidar Đurkovićfoto: Fonet

Selektor Jovica Cvetković biće najverovatnije smenjen zbog tuče s Draganom Škrbićem, ali prema Đukiću, nije jedini krivac.

- Nadam se da ima moralnih ljudi u Savezu, a to znači da će posle ovakvog debakla svi podneti ostavke! Ne treba samo Cvetković da bude smenjen! Njegove greške su mnogostruke. Nije se bavio terenom i odnosom sa igračima, već spoljnom politikom. Tita i SFRJ više nema! Ne možeš Srbiju nazvati klozetom Evrope jer te ta ista Srbija plaća. On kao selektor dobija platu iz budžeta, od poreskih obveznika - jasan je Đukić.

Nisu mu dali

HTEO RAULA ILI VRANJEŠA

Srbija igra staromodan rukomet. Primamo golove „iz brzog centra“, ne koristimo krila, a golmani su kao na streljani...

- Igramo prepotopski rukomet. Brzi centar se vežba, a mi delujemo neuigrano. Imamo sjajne golmane, ali njih dvojica deluju kao da su na strelištu. Da su me izabrali za predsednika Saveza 2016, ne bih primao platu kao sadašnji predsednik, a selektor bi bio Raul Gonzales ili Ljubo Vranješ!

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Reuters, Fonet, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : NIJE KRAJ. VAKULKO NIJE POSLEDNJA PARTIZANOVA “BOMBA”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track