VESELIN VUJOVIĆ: Kazna je biti selektor Srbije
Foto: Reuters

SUROVO

VESELIN VUJOVIĆ: Kazna je biti selektor Srbije

Ostali sportovi -

Nemamo cilj, strategiju, poverenje, a sad ni izlaz iz kritične situacije u kojoj je naš rukomet, kaže legendarni jugoslovenski rukometaš i aktuelni selektor Slovenije

Selektor Slovenije i proslavljeni rukometaš Metaloplastike Veselin Vujović kaže da je srpski rukomet u blatu koje se teško može isprati.

- Dolazite u nešto što je toliko isprljano, umlaćeno da vi ne možete da sperete to blato. Pametan sačeka da se blato osuši, pa ga sastruže. Niko više nije svestan šta je kriterijum da neko bude selektor. Postati selektor kod nas u ovom trenutku je više kazna nego čast i privilegija, što je ranije bio slučaj. Jednostavno, sada niko ne želi da preuzme tu funkciju - rekao je Vujović u emisiji „Talasanje“ na Radio Beogradu.

Motivaciona rečenica

IGRAJTE KAO DA JE SMAK SVETA

Igrajte kao da je smak sveta, motivaciona rečenica Veselina Vujovića, mogla bi uđe u udžbenike sportske istorije. Slavni trener ovako se obratio rukometašima Slovenije na Svetskom prvenstvu prošle godine, u trenutku dok je njegova reprezentacija gubila od Hrvatske za treće mesto.

Podsećanja radi, od tog trenutka usledio je veliki preokret i Vujović je sa Slovenijom osvojio svetsku bronzu.

- Veoma sam emotivan i transparentan i kažem ono što mislim u tom trenutku. Video sam da hrvatski igrači padaju fizički i samo sam moje motivisao da krenu na sve ili ništa - rekao je tada za Kurir Veselin Vujović.

Legendarni Cetinjanin tvrdi da u srpskom rukometu niko nema viziju i da su potrebne godine kako bi se izvukao iz krize.

- Nemamo cilj, strategiju, poverenje. Mi u rukometu nemamo nikoga za koga možemo da se vežemo, da kažemo da je ta osoba ona koja će nas povući, napraviti neki boljitak. Došli smo u situaciju iz koje ne vidim izlaz. Mislim da je i 10 godina rada na našem rukometu malo da bismo mogli da uradimo nešto - zaključio je Vujović.

foto: Reuters

A da li bi se on jednog dana latio selektorskog posla u Srbiji, Vujović je nedavno otkrio za Kurir:

- Prezreo sam da budem selektor Srbije. U ranijem periodu je bilo nekih razgovora na tu temu, ali očigledno da strukturama koje su vodile Rukometni savez Srbije nisam odgovarao, tako da je sada malo kasno.

Ode još jedan talenat

SUNAJKO IGRA ZA MAĐARSKU

Srpski rukomet je na pragu da izgubi još jednog talentovanog rukometaša. U pitanju je Stefan Sunajko (19), zvanično najbolje levo krilo EP za kadete u Hrvatskoj 2016. godine. On je odigrao je nezvanični meč za B selekciju Mađarske protiv Slovačke tokom januara, prenosi specijalizovani rukometni portal Balkan hendbol. Njegov stariji brat Filip (22) takođe je nastupao za B selekciju ove zemlje i čini se da je prelomio za koga će igrati u budućnosti.

Kurir / Milan Nastić

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda ima tri problema a Partizan dva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track