SRBIJA I RUSIJA ZAJEDNIČKIM SNAGAMA U BUDUĆNOST: BS Srbije potpisao sporazum o saradnji sa BS Rusije
Foto: Bokserski savez Srbije

GLOBALNI BOKSERSKI FORUM U SOČIJU

SRBIJA I RUSIJA ZAJEDNIČKIM SNAGAMA U BUDUĆNOST: BS Srbije potpisao sporazum o saradnji sa BS Rusije

Ostali sportovi -

U Sočiju je proteklog vikenda održan prvi Globalni bokserski forum, gde su učestvovali čelnici svetskog olimpijskog boksa AIBA-e, čelnici svetskih asocijacija profesonalnog boksa WBC, WBA, WBO i IBF, kao i čelnici Nacionalnih bokserskih saveza celog sveta.

Ovaj istorijski forum ostaće upamćen da je uklonio sve višedecenijske barijere između Olimpijskog i profesionalnog boksa dokumentovan deklaracijom o jedinstvu boksa i zajedničkom delovanju.

Forumu su prisustvovali mnoga imena svetskog boksa svih vremena, olimpijski pobednici poput Feliksa Savona, Oega Saitova, Slobodana Kačara, zatim šampioni sveta u profesionalnom boksu - Genadi Golovkin, Aleksandar Usik, Murat Gasiev, ali i legendarni Roberto Duran šampion sveta '70 i '80 - ih godina.

Delegaciju Srbije činili su Nenad Borovčanin - predsednik Bokserskog saveza Srbije i Nikola Milinković - direktor Super lige Srbije u boksu koja startuje na jesen 2018.

Ruski bokserski savez tokom foruma zaključio je jedan jedini sporazum o saradnji i to sa Bokserskim savezom Srbije.

"Srpski boks dobiće veliku podršku od kolega iz Rusije, koja podrazumeva zajedničke trening kampove, razmenu trenera, boravak naših trenera i boksera u Nacionalnom bokserskom centru Rusije, ali i mogućnost povezivanja klubova i regionalnih saveza obe zemlje. Našem boksu fale trenažni uslovi koje ćemo im na ovaj način obezbediti. Verujem da će Olimpijska škola Srbije postati prepoznatljiva u narednim godinama na evropskim, svetskim prventsvima i Olimpijskim igrama. Potrebno je nekoliko godina sistematičnog rada da bismo imali osvajača medalje na Olimpijskim igrama, a najbolji način je ako budemo učili od najboljih. Naši prijatelji Aleksej Aleksandrovič Režnoj ( predsednik Ruskg saveza, ali i šef bezbednosti predsednika Rusije Vladimira Putina ) i Umar Nazirovič Kremlov ( generalni sekretar ) učinili su nam veliku čast i podršku u teškim trenucima za srpski boks. U ovom trenutku srpski boks ima značajnu podršku od našeg Predsednika Aleksandra Vučića što je sasvim dovoljno da izađemo iz nokdauna u kojem se boks nalazi, a mi ćemo se potruditi da se odužimo rezultatima na međunarodnoj sceni", rekao je Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije.

kurir.rs / kurir sport

foto: Bokserski savez Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track