Najnovije vesti

Bekrić i Kolašinac: Sad nas svi gledaju drugačije

Srpski atletski junaci

Bekrić i Kolašinac: Sad nas svi gledaju drugačije

Ostali sportovi
Srpski atletičari Emir Bekrić i Asmir Kolašinac, osvajači medalja na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju, doputovali su u Beograd

Srpski atletičari Emir Bekrić i Asmir Kolašinac, osvajači medalja na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju, doputovali su u Beograd. Na aerodromu Nikola Tesla dočekali ih predstavnici Atletskog saveza Srbije, atletskog kluba Partizan, Olimpijskog komiteta Srbije, kao i rodbina i prijatelji.

Bekrić, osvajač srebrne medalje u trci na 400 metara kazao je da je teško rečima opisati sreću zbog tog uspeha.

"Napravili smo veliku stvar za srpsku atletiku. Na ovakvom takmičenju je i finale veliki uspeh, jer je u Helsinkiju bilo 20 atletičara sa olimpijskom normom. Osvajanje medalje je nešto posebno. Vremena za odmor nema, slede pripreme za Olimpijske igre u Londonu", rekao je Bekrić.

On je izjavio da će mu osvajanje medalje na EP biti veliki podstrek pred takmičenje u Londonu.

"Sada će me i rivali gledati malo drugačije. Već uoči finala u Helsinkiju, bilo je komentara tipa 'eno ga onaj mali što nas je sve pobedio u polufinalu'. Želim da se što bolje spremim za London, da istrčim ispod 49 sekundi. Ne opterećujem se rezultatom. Prvi cilj je polufinale, a posle je sve moguće", kazao je 21. godišnji Bekrić.

Kolašinac, osvajač bronze u bacanju kugle, rekao je da je u Helsinkiju ispunio cilj, ali da mu je žao što mu je izmaklo srebro.

"I pre puta u Helsinki verovao sam da imam rezultat za medalju. Osvajanjem bronze ispunio sam cilj, ali iskreno žalim za srebrom i za boljim rezultatom koji je izostao zbog vremenskih uslova. Takmičili smo se na samo 12 stepeni", rekao je on.

Kolašinac je naveo da će odmarati samo dva dana, a onda početi sa priprema za OI u Londonu.

"Ostalo je dovoljno vremena, još mesec dana treninga. Verujem da mogu da podignem formu i da u Londonu budem najspremniji. EP je sada iza mene, sledeći cilj je borba za medalju na OI", dodao je Kolašinac.

Zadovoljan: Emir Bekrić
Zadovoljan: Emir Bekrić
http://www.youtube.com/watch?v=eYx-UtpOHxw
http://www.youtube.com/watch?v=4j0_-pigGIA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...