(VIDEO) SAVRŠENOM NASTUPU SE POKLONILA I VELIKA KATARINA VIT: Nemačka klizačica osvojila zlato iz petog pokušaja! Bez ijedne greške
Foto: Reuters

ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE

(VIDEO) SAVRŠENOM NASTUPU SE POKLONILA I VELIKA KATARINA VIT: Nemačka klizačica osvojila zlato iz petog pokušaja! Bez ijedne greške

Ostali sportovi -

Nemački par Aljona Savčenko i Bruno Maso osvojili su zlatnu medalju u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Savčenko i Maso su bili četvrti posle kratkog programa, ali su sve nadoknadili u slobodnom programu u kome su dobili rekordnih 159,31 poen i osvojili zlatnu medalju.

Oni su bili najbolji ukupnim rezultatom od 235,90 poena.

Ukrajinka Savčenko je pet puta učestvovala na Zimskim olimpijskim igrama, promenila tri partnera i predstavljala dve zemlje, ali je tek u Pjongčangu uspela da osvoji olimpijsku medalju.

1 / 8 Foto: Reuters

Nemačkoj klizačici ukrajinskog porekla trebalo je da promeni tri partnera i da pet puta učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama za dve reprezentacije da bi u 34. godini konačno došla na zlatno postolje - i to veličanstveno!

Bez jedne jedine greške, nastupom koji je žiri ocenio brojkama najboljim u istoriji ovog takmičenja, Aljona je uzela najsjajnije odličje, a koliko je ovaj poduhvat za nju bio herojski, a za ovu disciplinu istorijski, najbolje govori činjenica da ju je nakon pobede rivalka zagrlila i rekla joj: "Uspela si, uspela! Ponosna sam na tebe!"

foto: Reuters

Savčenko i njen partner Bruno Masot su nastup otvorili tripl tvist podizanjem u kom je Ukrajinka letela toliko visoko da se činilo kao da ima sopstvena krila.

foto: Reuters

Ostatak programa je jednostavno bio savršen, a prepuna arena je bez daha gledala njihovu harmoničnu usklađenost i hrabru koreografiju na koju je ovacijama reagovala i velika Katarina Vit koja ih je gledala iz publike!

Srebrnu medalju osvojili su vodeći posle prvog dela programa, kineski klizači Suj Vencin i Han Cun sa 235,47 poena, a bronzu su osvojili Kanađani Megan Duamel i Erik Redford sa 230,15 poena.

kurir.rs / kurir sport

foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Navijači - podele, kazne, baklje... Dokle?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track