SAVEZ ZA ŠKOLSKI SPORT: Oprema za 95 škola u Srbiji
Foto: Savez za školski sport

Akcija podele opreme

SAVEZ ZA ŠKOLSKI SPORT: Oprema za 95 škola u Srbiji

Ostali sportovi -

Savez za školski sport Srbije započeo je akciju podele sportske opreme i rekvizita u školama širom Srbije tokom koje će đaci iz uzkupno 95 škola dobiti novu opremu.

Akcija je otvorena u Boru i Sevojnu, gde je učestvovao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a nastavljena u Vrčinu i Mladenovcu.

Set opreme koje će dobiti škole sadrži komplet golova i košarkaških tabli sa zglobnim obručima, odbojkašku mrežu, kao i 40 lopti za kolektivne sportove.

"U saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, Savez za školski sport Srbije je započeo ovu sjajnu akciju. Žzelja nam je da uđemo u svaku školu u Srbiji, saslušamo koji su problemi i šta je potrebno školama kada su u pitanju sportski rekviziti", izjavio je predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković.

Kako je naveo, u narednih 90 dana 95 škola u Srbiji dobiće sportsku opremu i rekvizite, a akcija podele će se nastaviti i nakon toga, u cilju da se sport učini dostupnim svima.

"Želimo da revitalizujemo osnovne uslove za bavljenje sportom i da sport bude izbor svakog deteta. Škola je baza iz koje nastaju šampioni, ali i ta koja mora prvenstveno da fizičku aktivnost postavi kao aktivnost koja je sastavni deo života i navika svakog deteta, a ne samo dece koja su u sportskim takmičenjima klubova", istakao je Tanasković.

Tanjug

Foto: Savez za školski sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track