SKANDAL U SRPSKOM RUKOMETU: Orlovi bančili po Zagrebu usred EP!
Foto: EPA / ANTONIO BAT, Reuter

DOKLE

SKANDAL U SRPSKOM RUKOMETU: Orlovi bančili po Zagrebu usred EP!

Ostali sportovi -


Izveštaj selektora Jovica Cvetković optužio četiri reprezentativca da su se tokom Evropskog prvenstva provodili po noćnim klubovima u prestonici Hrvatske

Baš kad smo uspeli da izbrišemo ili bar duboko u sećanje potisnemo blamažu rukometne reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, došli smo do izveštaja selektora Jovice Cvetkovića.

A šef stručnog štaba Srbije napisao je svoje viđenje svega i direktno optužio rukometaše za sve što se dešavalo. Petar Nenadić, Darko Đukić, Dobrivoje Marković i Nemanja Zelenović glavni su krivci za debakl.

Nedopustivo

-Smatram da je nedopustivo srozavanje ugleda Srbije na proteklom EP u Hrvatskoj. Pred odlučujuću utakmicu sa Islandom saznao sam da je sedam igrača rezervisalo avionske karte za povratak u Srbiju. Igrači su se provodili po Zagrebu do ranih jutarnjih sati. Dobio sam potvrdu od hrvatske policije, koja ih je obezbeđivala po noćnim klubovima - napisao je Cvetković i istakao da je o svemu obavestio predsednika RSS Božidara Đurkovića, koji mu nije dozvolio da udalji navedenu četvoricu igrača iz tima.

Prvi čovek srpskog rukometa rekao je za Kurir da i dalje ima isti stav o skandalu u Hrvatskoj.

-Neću da iznosim bilo šta što bi moglo da dovede do novih sukoba i podela u Savezu! Na našim organima, na Upravnom odboru je da odluči kada bude proučio izveštaj, a to će se desiti u narednih pet do sedam dana - rekao je Đurković i dodao:

foto: EPA / Antonio Bat

Slede kazne

Izveštaj selektora nije za medije i ne znam kako je do medija stigao. O svemu će raspravljati organi koji su za to zaduženi.

Nijedan rukometaš Srbije juče se nije javljao na telefon, niti je na društvenim mrežama komentarisao izveštaj selektora Cvetkovića.

Cvetković bi da ostane

HOĆU IGRAČE KOJI ZNAJU ŠTA JE OTADŽBINA

Jovica Cvetković je u izveštaju, pored ostalog, istakao da je spreman da nastavi s radom na mestu selektora.

- Spreman sam da kroz stvaranje nacionalnog tima tima stignem do željenih ciljeva sa igračima koji pripadnost svojoj otadžbini shvataju i osećaju na pravi način i to pokažu kako na terenu, tako i van njega - napisao je selektor „orlova“.

Kurir saznaje

USKORO SMENA SELEKTORA

Prema saznanjima Kurira, Jovica Cvetković će u narednih nekoliko dana dobiti otkaz, a čelnici Rukometnog saveza Srbije već su napravili listu kandidata za njegovog naslednika.

Niko od kandidata još nije pozvan jer se čeka da Cvetković i zvanično postane bivši selektor.

Gojko Filipović

Foto:Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Evo đta Zvezdaši traže posle poraza u Moskvi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track