(VIDEO) KAKO JE SAMO IMALA PETLJU OVO DA IZVEDE: Olimpijsko finale hokejašica odlučila velika varka!
Foto: Reuters

SVAKA ČAST

(VIDEO) KAKO JE SAMO IMALA PETLJU OVO DA IZVEDE: Olimpijsko finale hokejašica odlučila velika varka!

Ostali sportovi -

Hokejašice SAD napravile su jedno od najvećih iznenađenja na Zimskim Olimpijskim igrama u Pjongčangu pošto su se posle 20 godina domogle zlata.

Amerikanke su u finalu savladale apsolutnog favorita Kanadu posle penala 3:2 i tako po drugi put u istoriji osvojili zlatnu medalju.

Kanada je u ovom veku na svim ZOI, od Solt Lejk Sitija 2002. do Sočija pre četiri godine osvajala zlata, a SAD su slavile samo na prvom turniru u Naganu pre 20 godina.

Posle regularnog dela igre bilo je 2:2, pa je odluka o pobedniku pala posle izvođenja penala. Obe ekipe su odlično šutirale u prvih pet serija. Šestu, dodatnu seriju, otvorila je sjajnim golom ponovo Lavoro Morando, a kada je šut Agoste Marsijano odbranila Runi, počelo je veliko slavlje Amerikanki.

Međutim, ono štmo mnogi nisu primetili jeste da je u raspucavanju Joselin Lamorueks fenomenalnom 'varkom' postigla pobednički pogodak za SAD koje su se tako odužile Kanadi za poraz u finalu ZOI u Sočiju pre četiri godine.

Ova hokejašica se usudila da napravi nesvakidašnji potez u ključnom trenutku velike borbe za zlato i na tome joj zavidi cela planeta.

kurir.rs / kurir sport

foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda i Partizan ovu šansu ne smeju da propuste! Dokle smo stigli u Evropi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track