ZAHVALNICA KURIRU: Od aprila besplatno takmičenje za osnovce
Foto: Kurir sport

SPORTSKE IGRE MLADIH

ZAHVALNICA KURIRU: Od aprila besplatno takmičenje za osnovce

Ostali sportovi -

Sportske igre mladih prošle godine su osvojile Srbiju i čitav region,
a čelnici ove masovne organizacije prilikom posete Kuriru najavili su još iznenađenja za osnovce u novoj sezoni koja startuje u aprilu.

Predsednica Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović, njen asistent Marija Mihajlović i direktor Sektora za informisanje Slobodan Đurić zahvalili su se Kuriru i Adrija Medija Grupi na medijskoj podršci tokom obaranja silnih rekorda u minuloj sezoni.

- Prezadovoljna sam kako je protekla 2017. godina. Dobili smo nagradu za najbolje organizovane Igre u regionu. Osmesi i sreća dece su vrednosti za koje smo se svi zajedno zalagali, a u tom pravcu ćemo i nastaviti. Ukoliko na kraju dana, posle svih tih dešavanja koja su usmerena samo ka mališanima, imam saznanje da smo makar jednu devojčicu ili dečaka učinili srećnim, misija je uspela – istakla je Ivana Jovanović prilikom poseti redakcije Kurira i napomenula da će Sportske igre mladih i u narednoj sezoni biti besplatne za sve mališane.

foto: Kurir sport

- Prijava za učešće na takmičenju je potpuno besplatna i svi mogu da se prijave, samo da se poštuju starosne granice. Dakle, ako imate najbolje drugove sa kojima ispred zgrade igrate fudbal ili bilo koji drugi sport, možete da se prijavite. Drugo, cilj takmičenja nije da se prijave samo deca koja se već bave sportom, već sva. Ako neko dete nikada nije igralo tenis, a ima želju da proba, naravno da može da se prijavi – nadovezala se Marija Mihajlović.

U okviru Sportskih igara mladih učenici osnovnih škola imaju priliku da se u svojim gradovima takmiče u deset disciplina: malom fudbalu, rukometu, basketu (tri na tri), odbojci, između dve vatre, stonom tenisu, tenisu, atletici, šahu i odbojci na pesku. Najbolji u svojim gradovima stiču pravo da se takmiče na državnom finalu koje se održava na Adi Ciganliji krajem jula, a pobednici idu na međunarodno finale koje se tradicionalno održava u Splitu krajem avgusta.

foto: Kurir sport

- Na našim društvenim nalozima će se oko 15. marta pojaviti prijava kada će svi zainteresovani moći da apliciraju za učešće. Nadamo se da će oko 7. maja biti organizovano svečano otvaranje koje sprovodimo po uzoru na Olimpijske igre. Palimo baklju, učesnici defiluju. Od ove godine mališani će polagati i sportsku zakletvu, a još uvek smo u pregovorima oko izbora grada domaćina svečanog otvaranja – istakla je Ivana Jovanović.

ANTRFILE

Podrška Matića, Bekama, Murinja...

Sportske igre mladih podržali su mnogi vrhunski sportisti među kojima su Nemanja Matić, Milorad Čavić, Maja Ognjenović, Predrag Mijatović, ali i Dejvid Bekam, Ivica Osim, Žoze Murinjo, Edin Džeko, Luka Modrić...

- To su sve naši ambasadori koji promovišu igre širom sveta. Svi oni su prepoznali vrednosti ovog projekta – kaže Ivana Jovanović.

Kurir sport/Goran Anđelković

Foto: Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track