EKSKLUZIVNO! IVANA ŠPANOVIĆ ZA KURIR: Više neću skakati s brojem na leđima!
Foto: Vladimir Šporčić

Svetska šampionka otkriva kako je pobedila međunarodnu atletsku federaciju

EKSKLUZIVNO! IVANA ŠPANOVIĆ ZA KURIR: Više neću skakati s brojem na leđima!

Ostali sportovi -

Prošle godine sam zbog banalne stvari ostala bez najsjajnije medalje, taj momenat toliko je odjeknuo da je od ove godine ukinut broj na dresu u tehničkim disciplinama, kaže za Kurir svetska šampionka

Pravda je konačno zadovoljena! Ivana Španović se vratila kući sa zlatnom medaljom oko vrata.

foto: Vladimir Šporčić

Novu svetsku šampionku juče je u Atletskoj dvorani na Banjici dočekalo nekoliko stotina navijača, a specijalno za Kurir svetska šampionka u skoku udalj ispričala nam je kako je nepravda koja se njoj dogodila zauvek promenila pravila u atletici.

foto: Vladimir Šporčić

Ivani je prošle godine na SP u Londonu zlato oduzeto jer se broj s njenih leđa otkačio i ostavio trag u pesku.

- Taj broj je jedna banalna stvar o kojoj ja ne treba da razmišljam dok se borim za najviši plasman, o stvari koja mi visi na leđima i koja mi je jednom uskratila zlatnu medalju. Ali barem je taj momenat toliko odjeknuo da od ove godine broj u tehničkim disciplinama više ne postoji. Vrlo mi je drago što je to jedna stvar manje o kojoj treba da brinem - rekla je Ivana.

foto: Vladimir Šporčić

Španovićeva je u nedelju u Birmingemu osvojila prvu zlatnu medalju za srpsku atletiku na šampionatima sveta.

- Ovim otvaramo nov niz, i neka to bude niz zlatnih medalja. Ovo je ostvarenje sna, medalja je došla u pravo vreme, iako mi je pre dosta puta izmakla - rekla je Španovićeva.

foto: Fonet/Nenad Đorđević

Prijem kod predsednika

A ZA VUČIĆA - SLIKA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je svetsku šampionku u skoku udalj i Ivanu Španović i članove reprezentacije Srbije u streljaštvu, koji su osvojili medalje na EP. Vučić im je čestitao i ističući očekivanje da će srpski sportisti na OI u Tokiju osvojiti 12 medalja. Ivana je Vučiću poklonila svoju sliku sa osvojenom zlatnom medaljom, a stelci su mu uručili dres s potpisima reprezentativaca.

foto: Beta AP

Skakala povređena

U BOLOVIMA DO ZLATA

Ivanin trener Goran Obradović otkrio je da je naša najbolja atletičarka do zlata skočila pod blagom povredom.

- Imala je manjih problema koje smo mi malo tajili jer nismo hteli alibi za eventualni neuspeh. Vešto smo prikrivali i samo pojedini su to primetili. Posle četvrte serije je osetila jak bol u skočnom zglobu i zato smo preskočili petu seriju - kako bi se odmorila i kako bi Ris imala manje vremena da se pripremi. Imaćemo uskoro lekarski pregled - kazao je Obradović.

foto: Stefan Jokić

Najdraža čestitka od verenika

DA LI SE UDAJEM? TAJNA!

Kad se pre nekoliko dana u Birmingemu okitila zlatnom medaljom, Ivani je telefon bio prebukiran porukama i čestitkama. Ipak, neke su joj bile draže od drugih.

- Ove godine mi je zaista stiglo mnogo čestitki. Naravno, najdraže mi je to što su ljudi iz tima tu, njih prvo zagrlim i s njima se isplačem, a posle uživam u porukama porodice, verenika i prijatelja - rekla nam je Ivana, a kad je već pomenula verenika Vladimira, pitali smo je da li je nakon svetskog zlata sada vreme i za slavlje na privatnom planu, bliži li se svadba?

- To vam neću otkriti - rekla je sa širokim osmehom naša najbolja atletičarka.

Fan iz Štutgarta

DEDA PREŠAO 1.300 KM ZBOG IVANE

Zlatna medalja koju je Ivana osvojila u Birmingemu obradovala je Srbe širom sveta. Tako je jedan stariji gospodin samo da bi našoj atletičarki poklonio cvet doputovao čak iz Štutgarta. Ovaj dekica sa širokim osmehom na licu dočekao je Ivanu i sada se punog srca vraća u Nemačku.

Anja Vukašinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Mogu li Hrvati i Srbi kao Iračani i Saudijci?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track