VELIKO PRIZNANJE ZA MATEJU STANIĆA: Mladi golfer učesnik prestižnog golf turnira u SAD
Foto: Promo

Velika nada golfa

VELIKO PRIZNANJE ZA MATEJU STANIĆA: Mladi golfer učesnik prestižnog golf turnira u SAD

Ostali sportovi -

Mateja Stanić, mladi golfer iz Beograda, dobio je još jedno veliko priznanje. Stanić će nastupiti na prestižnom turniru u SAD koji se održava pod pokroviteljstvom Fondacije "Fil Kolins", poznatog britanskog muzičara.

Nik Faldo, član Kuće slavnih, šest puta pobednik Grend slem turnira u golfu, objavio je stvaranje novog Svetskog juniorskog turnira na koji je pozvan i 13-godišnji Stanić.

Događaj koji se odigrava od 9. do 14. marta ove godine, predstaviće muške i ženske mlade igrače u mestu Bela Kolina, Montverde na Floridi. Koncept je takav da osvajači Mejdžor turnira u golfu izaberu po dva igrača koje oni smatraju novim nadama ovog sporta.

foto: Promo

Velika imena svetskog golfa, Džordan Spit, Rori Mekilroj, Anika Sorenstam, Adam Skot, Henrik Stenson, Džeri Pejt i Džon Dejli su posvećeni podršci ovom događaju, koji ima za cilj stvaranje nove generacije golf igrača svetskog ranga.

"Izuzetno sam uzbuđen što su najveći igrači današnjice odlučili da podrže ovaj događaj", rekao je Faldo. "Ovaj događaj će omogućiti velikim šampionima da nešto vrate igri koja im je dala toliko i nadam se da će vremenom postati jedan od najelitnijih juniorskih golf događaja na svetu."

Mladi Beograđanin je već skautovan i od naredne sezone će nastupati za Sankt Leon Rot, nabolji juniorski tim Nemačke i biće treniran od strane Sebastijana Holzafela, novog trenera juniorske selekcije te zemlje kao višestrukih juniorskih prvaka sveta.

Kurir sport Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track