Najnovije vesti

ŠOK! Neurohirurg otkrio stravične detalje vezane za trenutno stanje Šumahera
Foto: AP

ŠAMPION FORMULE 1 U STRAŠNOM STANJU

ŠOK! Neurohirurg otkrio stravične detalje vezane za trenutno stanje Šumahera

Ostali sportovi

Neurohirurg kome su specijalnost pacijenti koji su pretrpeli povrede mozga otkrio je stravične detalje za trenutno zdravstveno stanje Mihaela Šumahera.

"Zdravstveno stanje Mihaela Šumahera sigurno neće se popraviti", bile su šokantne reči neurohirurga Kolina Šefa.

Prošlo je više od četiri godine otkako je sedmerostruki svetski šampion u Formuli 1 teško povređen na skijanju. Od tada se on nalazi u komi, dok se porodica potrudila da obezbedi potpunu privatnost, te se u medijima ne mogu naći detalji vezani za Šumaherovo stanje.

Priznati neurohirurg Kolin Šef, iako nikad nije lečio Šumahera, na temelju bogatog iskustva otkrio je šta se može očekivati u takvim situacijama.

"Priroda povrede i informacije koje dobijamo sugerišu nam da je njegov mozak pretrpeo veliku štetu. Kao posledica toga, njegov mozak ne funkioniše kao moj ili vaš. Što je duže u takvom stanju, sve je teže očekivati poboljšanje. Situacija se gotovo sigurno neće popraviti", rekao je Kolin Šef.

"Šumaher gotovo sigurno ne može da priča. Možda je u stanju da pokazuje rukom, ili se to samo čini ljudima oko njeg, da je nesrećan ili da mu nije ugodno. Ili možda može da uživa u pogledu na svoju decu ili slušajući muziku koju je uvek voleo", objasnio je Šef i nastavio.

"Potpuno ne može da se oporavi. Jako je dugo u ovakvom stanju i izgubio je mišiće. Čak i da je otvorio oči i počeo da priča, došlo je do gubitka memorije, a to će imati uticaj na ponašanje, tako da više nije ista osoba. A što se tiče delimičnog oporavka, svaki napredak se računa kao oporavak", rekao je priznati neurohirug i osvrnuo se na svotu od 200 hiljada evra nedeljno koju porodica izdvaja za lečenje Šumahera.

"Mislim da je ta suma preterana", rekao je Šef.

kurir.rs / kurir sport

foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Da li je ono u Šapcu bio fudbal? Kako će reagovati FSS?

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...