EVROPSKE KOMPANIJSKE IGRE Više od 1.000 takmičara iz 22 države na Kopaoniku
Foto: Promo

Asocijacija sport za sve Srbije

EVROPSKE KOMPANIJSKE IGRE Više od 1.000 takmičara iz 22 države na Kopaoniku

Ostali sportovi -

Više od 1.000 takmičara iz zemlje i inostranstva učestvovaće na 14. Evropskim kompanijskim zimskim igrama koje naša zemlja organizuje od 21. do 25. marta na Kopaoniku.

1 / 2 Foto: Promo

Čak 22 države imaće predstvnike na prestižnoj manifestaciji u organizaciji Asocijacije sport za sve Srbije, što su potvrdili i čelnici naše najmasovnije sportske organizacije - predsednik Velizar Đerić, generalni sekretar Jezdimir Marsenić, članovi upravnog i nadzornog odbora Slobodan Unković, Duško Jovičić, Slavica Rakić, Dragutin Brčin i Žarko Gvero.

- Bez podrške Ministarstva omladine i sporta ne bi bilo ni ove manifestacije. Ovaj događaj je od višestrukog značaja za državu Srbiju, jer osim promocije sporta i turizma bićemo svedoci sklapanja novih poslovnih partnerstva, prijateljstva, pa i ljubavi, što da ne, čime bi podstakli ideju predsednika Srbije o povećanju nataliteta – istakao je Velizar Đerić zahvalivši se na podršci i Sportskom savezu Srbije.

Uporedno s Evropskim kompanijskim igrama održaće se i tradicionalni 26. Međunarodni Ski-fest.

- Ove godine smo uveli i nekoliko novih disciplina, pa će sadržaj biti umnogome zaniljniviji za takmičare i posmatrače – najavio je Jezdimir Marsenić, dok su Slobodan Unković i Duško Jovičić istakli značaj manifestacije za turizam u Srbiji i promociju Kopaonika u evropskim okvirima.

Oni će imati predstavnike na Kopaoniku: SRBIJA, NORVEŠKA, DANSKA, POLJSKA, ESTONIJA, MALTA, LITVANIJA, HOLANDIJA, KIPAR, NEMAČKA, BELGIJA, SLOVAČKA, AUSTRIJA, FRANCUSKA, TURSKA, RUMUNIJA, SLOVENIJA, HRVATSKA, MAKEDONIJA, CRNA GORA, KUBA, JUŽ. AFR. REP.

G. A.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track