(VIDEO) KLUB SA JUGA UZDRMAO RUKOMETNU SCENU U SRBIJI: Žitorađa bez konkurencije u svim kategorijama
Foto: RK Žitorađa

za primer

(VIDEO) KLUB SA JUGA UZDRMAO RUKOMETNU SCENU U SRBIJI: Žitorađa bez konkurencije u svim kategorijama

Ostali sportovi -

U vikendu za nama u dvoranama širom Istočne Srbije igrani su mečevi 13. kola Prve lige Istok, za rukometaše i rukometašice. Najbolje ekipe u obe kategorije takmičenja Rk Žitorađa i Žrk Žitorađa zabeležili su nova dva boda.

Rukometašice su na veoma teškom gostovanju u Svilajncu posle ubedljivih 17:9 na poluvremenu, meč završile rezultatom 29:20 u svoju korist.

Trener Antanasković je posle još jedne pobede u nizu izjavio:

''Zadovoljan sam kako su moje igračice odigrale jučerašnji meč, bez obzira na suđenje koje je bilo u Svilajncu uspeli smo da odigramo našu igru od početka do kraja i na kraju zasluženo pobedimo. Ova pobeda je plod timske igre i nezahvalno je izdvajati bilo koju igračicu posebno. Nadam se da ćemo do kraja prvenstva nastaviti sa ovakvim partijama i ostvariti zacrtani cilj.''

Muška ekipa iz Žitorađe je dočekala na svom parketu Paraćince. Bolji su bili domaćini rezultatom 35:28, a čini se da su gosti u Žitorađu došli da se nadigravaju, i tako je bilo prvih 25 minuta, dok trener Žitorađe Prolović nije sa klupe uveo levorukog bombardera Mrdakovića, koji je sa 6 vezanih pogodaka prelomio meč u korist Žitorađe.

foto: RK Žitorađa

Trener Paraćinaca, Stanković poželeo je Žitorađi do kraja prvenstva puno uspeha, i da nastave u ovakvom ritmu.

Šef struke Žitorađe Bojan Prolović je pohvalio zalaganje svojih igrača:

''Čestitao bih Paraćinu na dobroj utakmici, nisu oni neiskusna ekipa. Znao sam da će biti ovakav meč otprilike prvih 20-ak minuta. Ali moji igrači su pokazali da su na pravom putu da uđemo u Super B ligu, svi su dali svoj maksimum i pobeda je bila neminovnost,'' rekao je Prolović i dodao:

''Pohvalio bih Mrdakovića za večerašnje izdanje, Ogi je dokazao potencijal veliki sa kojim treba da se radi. Pružila mu se šansa otvorio se kako treba, odradio je posao kako treba i pokazao da nije slučajno ovde. Naravno, pohvale idu i na račun svih mladih igrača koji su dobili šansu na ovom meču.''

foto: RK Žitorađa

Pored Mrdakovića, šansu sa klupe su dobili svi igrači a čini se da je najzapežniji bio i najtalentovaniji među njima, 15-godišnji Uroš Stanković. On je na meču postigao 2 gola, ali način na koji je postigao drugi pogodak pokazuje da poseduje sve predispozicije da jednog dana bude vrhunski rukometaš.

Takođe, igrač utakmice Ognjen Mrdaković je u izjavi za naš portal rekao da će mu ova utakmica dosta značiti na samopouzdanju i da će se truditi da nastavi sa ovakvim partijama u predstojećim mečevima.

Sledeći meč koji Žitorađa igra jeste meč u Svrljigu, a iz tabora lidera Prve lige Istok najavljuju pohod na 14 vezanu pobedu od starta prvenstva.

Pored Mrdakovića koji je postigao sedam pogodaka u Žitorađu se još istakli Ilić sa 7 i Ćurčić sa 6, dok su u redovima Paraćina efikasni bili Božanić sa 9 pogodaka, kao i Popović i Stanojević sa po 6.

Kurir sport / dobricke.com

Foto: RK Žitorađa

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Da li je ono u Šapcu bio fudbal? Kako će reagovati FSS?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track