BORBA ZA VIŠI RANG: Hokejaši Srbije na Svetskom prvenstvu Druge divizije
Foto: Promo

spremni za zagreb

BORBA ZA VIŠI RANG: Hokejaši Srbije na Svetskom prvenstvu Druge divizije

Ostali sportovi -

Hokejaška reprezentacija Srbije do 18 godina od 24. do 30. marta učestvovaće na Svetskom prvenstvu Druge divizije B grupekojoj će domaćin biti Hrvatska. Rival našim hokejašima osim domaćina Hrvatske biće selekcije Španije, Holandije, Islanda i Kine, a prema sistemu takmičenja prvoplasirana reprezentacija izboriće plasman u viši rang.

Selektor Fred Peroun odabrao je 22 igrača, a boje naše reprezentacije na ovom prvenstvu braniće: Vasilije Anđelković, Marko Dragović, Dušan Ilijin, Mihajlo Manojlović, Vasilije Marinković, Srđan Marković, Antonije Mašić, Petar Mirkov, Igor Mitrović, Marko Mladenović, Lazar Pejčić, Nemanja Pejović, Andrija Racić, David Salom, Kristijan Savović, Đorđe Stojsavljević, Srđan Subotić, Džordž Tarakan, Bojan Vasić, Strahinja Vdović , Veljko Vrućinić Veljko, Matija Vuković.

- Zadovoljan sam i srećan svime onim što sam video tokom pripremenog perioda - počinje priču selektor Peroun i dodaje:

- Momci su došli na okupljanje dobro pripremljeni. Mnogi od njih su stigli iz inostranstva i zaista su u top formi. Gledali smo mnogo video materijala kako bismo što bolje dočekali start šampionata i verujem da će sve biti kako treba kada krenu utakmice. Vodimo mnogo računa o detaljima, jer kada dođu mečevi, upravo će te sitnice odlučivati o rezultatu. Imamo sjajnu grupu momaka, odlično rade, atmosfera je sjajna i krasi nas prava energija - sa mnogo optimizma u glasu konstatuje Peroun.

foto: Promo

Već na startu šampionata selekciju Srbije očekuje derbi meč sa Hrvatskom.

Utakmica je na programu u subotu sa početkom u 20 sati:

- Ako budemo igrali našu igru, biće i dobrih rezultata. Prvi meč je protiv Hrvatske, dobro se poznajemo i znamo koliko je taj duel bitan. Ako momci izađu mirne glave na led, bez previše uzbuđenja, može da bude to sjajno veče za njih. Na šampionatu sveta za igrače do 20 godina smo ih pobedili posle mnogo vremena... Treba da odigramo u istom stilu, agresivno i pametno u odbrani i u tom slučaju pozitivan rezultat ne bi trebalo da izostane - konstatovao je Peroun i potom analizirao ostale rivale grupi:

- Mislim da Špance odlično poznajemo kao i njihove taktičke zamisli. Kina je možda mala misterija, ali znamo da imaju igrače koji su godinama trenirali u SAD i Kanadi i zbog toga zaslužuju respekt - zakjučio je Peroun.

Kurir sport

Foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) DA LI JE BANE IVANOVIĆ VAZNIJI OD REPREZENTACIJE?! Ili se mediji bave trivijama?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track