Najnovije vesti

IZ BEZBEDNOSNIH RAZLOGA: MUP Srbije zabranio sve utakmice tzv. Kosova
Foto: Profimedia

Neće igrati u Beogradu

IZ BEZBEDNOSNIH RAZLOGA: MUP Srbije zabranio sve utakmice tzv. Kosova

Ostali sportovi

MUP Srbije odložio je i preostale utakmice juniorske selekcije takozvanog Kosova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Đeru.

Veliki rukometni skandal nastao je kada je odlučeno da će Srbija igrati protiv tzv. Kosova u Kragujevcu, bez intoniranja himne i isticanja nacionalnih simbola.

 

Rukometni savez je prihvatio takvu situaciju, potom je pod pritiskom javnosti turnir prebačen u Kovilovo, a onda je duel dve ekipe otkazan iz bezbednosnih razloga.

 

Evropska rukometna federacija (EHF) suspendovala je RSS i zabranila učešće juniorkama naše zemlje, a u saopštenju je istakla da će se ostali dueli neometano organizovati. Ipak, demanti MUP-a je stigao veoma brzo.

 

"Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštava da se, osim današnje kvalifikacione utakmice za juniorke u rukometu između reprezentacija Srbije i takozvanog Kosova, neće odigrati ni utakmice između takozvanog Kosova i Norveške u subotu i meč sa Slovačkom u nedelju", stoji u saopštenju.

 

Razlog za ovakav potez je jednostavan – izbegavanje nasilja.

 

"Napominjemo da je odluka o otkazivanju navedenih utakmica doneta kako bi se izbegla bilo kakva mogućnost sukoba između policijskih službenika Ministarstva i naših građana", dodaje MUP.

 

Kurir sport / Beta 

Foto: 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(KURIR TV SPORT) DA LI JE BANE IVANOVIĆ VAZNIJI OD REPREZENTACIJE?! Ili se mediji bave trivijama?

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...