(FOTO) NEKI NOVI KLINCI: Rukomet u Žitorađi cveta na svim poljima
Foto: Facebook

JAKA VOLJA ZA RAD SA DECOM

(FOTO) NEKI NOVI KLINCI: Rukomet u Žitorađi cveta na svim poljima

Ostali sportovi -

Rečenica ”Malo mesto, veliki rukomet” u hronologiji Miroljuba Miće Vulića ”50 godina rukometa u Žitorađi” nije slučajna.

Taj sportski kolektiv to dokazuje iz dana u dan.

U seniorskoj konkurenciji i muškarci i devojke su prvi u svojim takmičenjima, mlađe selekcije nižu pobede širom jugo-istočne Srbije, a da u Žitorađu stižu neki novi klinci.

foto: Facebook
foto: Facebook
foto: Facebook

Na jučerašnjem treningu su treneri mlađih selekcija Miomir Maljević, Bora Stamenković i Toplica Denić okupili su oko 100 polaznika rukometne škole Žitorađa koja trenutno radi u Žitorađi i Pejkovcu. U pitanju je generacija dece rođenih 2005. i mlađi, a iz rukometnog kluba kažu da su u pitanju talentovana deca za sport, i sigurno je da su mnogi od njih budućnost ovog kluba.

Kako su objavili na Fejsbuku, uprava kluba ne namereva da stane na ovome već se planira da se škola rukometa oformi i u Lukomiru i Crnatovu, kako bi i ta deca dobila šansu da pre svega rastu i razvijaju se pravilno, a potom da razvijaju svoje sportske veštine i sve što ovaj sport može da ponudi.

foto: Facebook

Iz kluba poručuju da im volje i želje ne manjka u radu sa decom, a na deci je da nastoje da ostvare što veće uspehe u budućnosti. Iz kluba poručuju da ne brinu za budućnost, i da dobri rezultati u svim selekcijama nisu slučajnost. Iz kluba su se zahvalili roditeljima dece iz Pejkovca koji su doveli svoju decu juče u Žitorađu i omogućili jedno ovako lepo veče u Sportskoj hali.

Jedan od pregalaca bez kojih sve ovo ne bi bilo izvodljivo je i Srbislav Milenković, beogradski đak, nekadašnji vlasnik kultne kafane, koji se vratio u zavičaj da pomogne svom kraju. Milenković je koordinator za rukometni sport u opštini Žitoradja, nekadašnji vlasnik kultne kafane "Veseli Srbin", inače učenik čuvenog Baleta Krste.

foto: Facebook

(dobricke.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track