JOŠ JEDAN PORAZ DELFINA U RIJECI: Srpski vaterpolisti od Italije izgubili borbu za treće mesto
Foto: AP

PREMIJERNO IZDANJE EVROPA KUPA

JOŠ JEDAN PORAZ DELFINA U RIJECI: Srpski vaterpolisti od Italije izgubili borbu za treće mesto

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od Italije 9:10 u borbi za treće mesto na premijernom izdanju Evropa kupa održanom u Rijeci.

"Delfini", u podmlađenom sastavu, do meča za bronzu došli su kao drugoplasirani u grupi, u kojoj su savladali Crnu Goru i Francusku, ali su u odlučujućem duelu za prvo mesto i plasman u finale izgubili od domaće Hrvatske.

Posle Hrvata, danas su i Italijani bili bolji od izabranika Dejana Savića.

"Delfini" su veoma dobro igrali u prvom poluvremenu, ali je onda, baš kao i protiv Hrvatske, usledio pad u trećoj deonici. "Azuri" su to znalački iskoristili, preuzeli vođstvo i čuvali ga do kraja.

Istina, na minut, dva pre završetka naši vaterpolisti su dva puta imali igrača više i šansu da izjednače, ali su brzopleto reagovali i na kraju doživeli poraz.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Dušan Mandić sa tri gola, a po jedan gol postigli su Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Djordje Lazić, Nikola Jakšić, Filip Filipović i Strahinja Rašović.

U italijanskom timu po tri gola postigli su Pjetro Filjoli i Aleksandre Bodegas.

Srpski vaterpolisti su poveli sa 5:1, a zatim i sa 6:4, ali je posle toga Italija napravila seriju i preokrenula na 8:6.

Filipović i Lazić su zatim izjednačili, ali je Italija sa dva gola, preko Bodegasa i kapitena Filjolija ponovo stekla dva gola razlike, čime je obezbedila pobedu.

U finalu se kasnije večeras sastaju Hrvatska i Španija.

Selekcija Crne Gore osvojila je peto mesto pobedom protiv Madjarske 15:7, a sedmo mesto zauzela je Grčka, pošto je bila bolja od Francuske sa 12:4.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) NOLETOVI NAVIJAČI SLAVE: Evo ko je Đokovićev novi trener!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track