TAKMIČARSKI ZA ROĐENDAN: Andrej vozio karting, pa ugasio 12. svećica
Foto: plumrace.com

SLAVLJENIČKI U ITALIJI

TAKMIČARSKI ZA ROĐENDAN: Andrej vozio karting, pa ugasio 12. svećica

Ostali sportovi -

Za mladu nadu domaćeg karting sporta nema odmora ni kada je u pitanju rođendan.

Minulog vikenda na takmičenju WSK serije na stazi Sarno u Napulju Andrej je sa kolegama kartingašima u pauzi takmičenja proslavio 12. rođendan.

Pored „regularnih“ poklona koji su ga sledovali od roditelja, ulazak u finale takmičenja sigurno mu je jedan od dražih, imajući u vidu činjenicu da ga je sam zaradio!

– Prošlog vikenda na programu je bila trka u Sarnu, Napoli. WSK Master Cup pomenutog vikend bio je uspešan za nas. Tokom kvalifikacija Andrej je bio jednom 10 i dva puta deveti, što je rezultiralo da na rođendan u nedelju na naš veliki pravoslavni praznik vozi u finalu – slovi mama Ivana Petrović.

U konkurenciji 80 takmičara samo u klasi gde vozi Andrej nikako nije jednostavno ni lako izboriti mesto za finalu trku.

– Odličnom vožnjom u polufinalnoj trci osigurao je ulazak u finale, u kome je osvojio 18 mesto. Od ukupno 80 takmičara u klasi gde vozi Andrej. To je bio lep i pravi divan dan za Andreja, a u isto vreme još jednom drugu iz njegovog tima takođe je bio rođendan tako da se uz tortu i svečice, čula i slavljenička pesma iz šatora Prage – jasna je radosna i ponosna majka.

Ovo je bio jedinstveni rođendan i veoma uspešan dan za mladog vozača Andreja Petrovića. Sada sledi mala pauza trka WSK serije, ali Andrej će i dalje vežbati na trkama u Italiji i nada se sve boljim i boljim rezultatima u budućnosti, jer iz trke u trku je sve iskusniji i spremniji.

(plumrace.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track