BOKS: Omladinska reprezentacija otputovala na Evropsko prvenstvo
Foto: Profimedia

EP U ITALIJI

BOKS: Omladinska reprezentacija otputovala na Evropsko prvenstvo

Ostali sportovi -

Od 17. do 26. aprila 2018. u italijanskom mestu Roseto biće održano Evropsko boks prvenstvo u konkurecniji omladinaca.

Nakon prozivke koju su izvršili selektor Milan Piperski i trener Mane Marčeta omladinska reprezentacija Srbije uputila se u Roseto gde će se mlade snage našeg boksa boriti za medalje i što bolji plasman naše zemlje.

Na spisku selektora Piperskog i trenera Marčete nalaze se:

Muškarci: 49kg Aleks Karamani, 60kg Bojan Timotijević, 64kg Nenad Jovanović, 69kg Stefan Ristanović, 75kg Filip Džinić, 81kg Slobodan Jovanović. Žene: 48kg Zorana Nikolić, 64kg Aleksandra Rapaić.

Srpski boks omladinci pod budnim okom selektora i trenera obavili su višenedeljne trenaže procese, a poslednji ciklus priprema odrađen je u Olimpijskom centru Mađarske u Tatarbanji.

“Izuzetno je važno da je konačno, nakon trogodišnje pauze koja je uzela svoj danak, počeo sa radom program za omladinske selekcije. Veoma je važno da nastavimo ovim tempom, jer će ova reprezentacija izneti naredne godine za srpski boks. Evropsko prvenstvo je prvi test za naše mlade snage, ali i prilika da Srbija vidi gde se nalazi na mapi evropskog omladinskog boksa. Pripreme su protekle u velikom radu, disciplini i posvećenosti, u Italiji ćemo časno i hrabrbo braniti boje naše zastave”, istakao je selektor Piperski.

kurir.rs / kurir sport

foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Evo ko čeka Zvezdu na putu ka Ligi šampiona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track