DANAS TRADICIONALNI 31. BEOGRADSKI MARATON: Svetski maratonci osvajaju srpsku prestonicu (10.00)!
Foto: Marina Lopičić

Idemooo

DANAS TRADICIONALNI 31. BEOGRADSKI MARATON: Svetski maratonci osvajaju srpsku prestonicu (10.00)!

Ostali sportovi -

Spektakl u najavi Najveća sportska manifestacija u Srbiji biće održana na ulicama glavnog grada, a staze od 42 i 21 kilometra pretrčaće rekordnih 7.300 takmičara iz čak 70 zemalja sveta

Sve je spremno za 31. Beogradski maraton, koji startuje danas (10.00) ispred Crkve Svetog Marka, a na kojem će učestvovati 7.300 atletičara iz celog sveta, što je najveći broj učesnika dosad.

foto: Marina Lopičić

Prema programu, održaće se tri trke: maraton (42 kilometra), polumaraton (21 km) i trka zadovoljstva (5 km). Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da je prestonica Srbije spremna za ovu manifestaciju.

- Grad Beograd je u potpunosti spreman za spektakl, uz rekordan broj učesnika iz rekordnog broja zemalja. Iz godine u godinu pomeramo rekorde, ne samo zbog promocije sporta i zdravog života već i zbog primata Beograda kao najboljeg turističkog grada u ovom delu Evrope - poručio je Mali i dodao:

- Na maratonu će trčati preko 400 osoba s invaliditetom, kao i trudnice i majke s malom decom, što daje poseban draž maratonu. Pozivam sve građane da nam se pridruže. Biće lepo vreme i svi preduslovi su tu da se pošalje prava slika Beograda.

foto: Marina Lopičić

Promoter

HALID HANUČI: DRAGO MI JE ŠTO SAM U SRBIJI

Promoter maratona Halid Hanuči iz Maroka srećan je što će biti deo velikog događaja u Beogradu.

- Drago mi je što sam ovde, posebno kad vidim istorijat manifestacije, koliko znači za Beograd i Srbiju. Počastvovan sam što sam deo tako velikog događaja i čuo sam sve najlepše ovom maratonu - rekao je Hanuči.

foto: Victah Sailer

Kuriozitet je da je ovu manifestaciju podržala Beogradska filharmonija, koja će održati koncert za vreme maratona.

- Bićemo im podrška u najtežem delu za trčanje. Impresioniran sam organizacijom i logistikom maratona. Koncert će biti održan na novom Mostu na Adi i nadam se da ćemo našom muzikom pomoći svim učesnicima ove manifestacije - istakao je Tasovac.

foto: Beta

Direktor

DEJAN NIKOLIĆ: SVE JE SPREMNO

Drugi put trčaće se trasom preko reke Save, odnosno preko novog mosta, pa je zbog toga zadovoljstvo izrazio i direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

- Ove godine ima mnogo više uspona i biće interesantna trka, pravi spektakl se očekuje. Sve je spremno i hteo bih još jednom da zahvalim Siniši Malom, koji već četiri godine zaredom podržava ovu manifestaciju. Raduje me što iz godine u godinu imamo sve više učesnika, što je izuzetno dobro - naveo je Nikolić.

Kurir / Milan Nastić

Foto: Marina Lopičić, Beta, Victah Sailer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track