ISPISANA ISTORIJA! Kristijan Stošić pobednik 31. Beogradskog maratona!
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Bravo, majstore

ISPISANA ISTORIJA! Kristijan Stošić pobednik 31. Beogradskog maratona!

Ostali sportovi -

Srpski atletičar Kristijan Stošić, član AK "Vranjski maratonci" pobedio je danas na 31. Beogradskom maratonu i postao prvi domaći atletičar koji je trijumfovao otkako se 1990. godine prešlo na stazu od 42.195 metara.

"Čestitao bih svima koji su učestvovali u trci po ovako teškom vremenu. To je borba sa samim sobom. Išao sam na sigurnu pobedu. Ovo je velika čast za mene i klub Vranjski maratonci. Pobedu posvećujem ćerki koju sam dobio pre dva dana", izjavio je posle trke Stošić.

On je trku pretčao u vremenu 2:45,23.

I drugo i treće mesto osvojili su srpski maratonci Miloš Dajević (2:51,34) i Nenad Milosavljević (2:51,38).

Na današnjem 31. Beogradskom maratonu učestvovalo je rekordnih 7.300 trkača iz 70 država.

Svi takmičari u polumaratonu i maratonu, kao i učesnici trke zadovoljstva bili su osigurani od strane UNIQA osiguranja koje je već šestu godinu partner Beogradskog maratona.

Takođe, UNIQA osiguranje dalo je značajan doprinos da 31. Beogradski maraton, po ugledu na najpoznatije ovakve trke u svetu, bude ispraćen atraktivnim zabavnim programom.

Naime, od Londona do Terazija bila je organizovana muzička avenija, podršku maratoncima i zabavu posetiocima pružali su trubači, DJ-evi i bubnjari Dragoljuba Đuričića koji su imali svoje punktove na Brankovom mostu kao i na mostu na Adi.

Kurir sport/Tanjug, foto: Tanjug/Rade Prelić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DO SAD NEVIĐENO NA MARATONU: Učesnici zaigrali kolo u sred trke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track