SVETSKI KUP U ČANGVONU: Zorana Arunović šesta u finalu  MK sportskim pištoljem
Foto: Fonet

STRELJAŠTVO

SVETSKI KUP U ČANGVONU: Zorana Arunović šesta u finalu MK sportskim pištoljem

Ostali sportovi -

Srpska reprezentativka u streljaštvu Zorana Arunović zauzela je danas šesto mesto u finalu Svetskog kupa malokalibarskim sportskim pištoljem u južnokorejskom Čangvonu.

Kako se navodi u saopštenju Streljačkog saveza Srbije, Arunović je osvojila 15 poena u finalu.

Ona je u kvalifikacijama imala 582 kruga (292 precizna + 290 brza paljba), koliko je zabeležila i devetoplasirana Bugarka Miroslava Minčeva, ali je srpska reprezentativka prošla dalje pošto je pogodila 22 "hita" (unutrašnja centra-10,2 krugova i bolje), a Bugarka osam manje.

U finalu se gadja brzom paljbom, a svaki "hit" donosi poen. U seriji od prvih pet metaka Arunović je pogodila samo jedan unutrašnji centar i našla se na poslednjoj poziciji. Naredna serija je bila drugačija, srpska takmičarka je imala samo jedan promašaj i ušla je u borbu za viši plasman.

Prestigla je Moniku Karš (Nemačka) i Selin Gobervil (Fra

ncuska), ali nije uspela da uhvati korak sa rivalkama koje su konkurisale za medalje, pa je posle šeste serije ispala kao šestoplasirana sa 15 "hitova".

Bobana Momčilović Veličković je zauzela 52. mesto u konkurenciji 75 takmičarki.

Selektorka reprezentacije Srbije za pištolj Jelena Arunović rekla je da je njena mladja sestra Zorana prvi put nastupila u disciplini sportski pištolj, još od finala Svetskog kupa u Nju Delhiju, na kome je osvojila bronzanu medalju.

"Nakon Evropskog prvenstva vazdušnim oružjem u Djeru i pauze, počeli smo da radimo sport pištoljem. Dolasku u Koreju prethodile su pripreme u Minhenu, kao i treninzi na Carevoj ćupriji. Zorana je ostvarila sasvim dobre rezultate, s obzirom na fazu treninga u kojoj se trenutno nalazimo. Prva i četvrta finalna serija su bile malo lošije i to ju je koštalo boljeg plasmana", navela je ona.

Zlatnu medalju malokalibarskim sportskim pištoljem u raspucavanju je osvojila Australijanka Elena Galiabovič sa 34 poena, koliko je imala i Kineskinja Jumei Lin 34 na drugom mestu. Bronzu je osvojila Juši Jao iz Kine sa 30 poena.

U današnjem programu takmičili su se Andrea Arsović i Milutin Stefanović, u miksevima vazdušnom puškom i zauzeli 16 mesto u konkurenciji 63 para rezultatom 832 kruga. Od finala, u koje ide pet najboljih, delila su ih 4,3 kruga.

kurir.rs / kurir sport

foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) HULIGANI TUKLI POLICIJU U BEOGRADU, IGRAČE U SPLITU..! Ima li fudbal smisla u našem regionu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track