NAJBOLJI DŽUDISTA SVETA ALEKSANDAR KUKOLJ ZA KURIR: Ponovo napadam zlato na prvenstvu Evrope!
Foto: IJF (Medunarodna džudo federacija)

U ČETVRTAK POČINJE Evropsko prvenstvo u džudou

NAJBOLJI DŽUDISTA SVETA ALEKSANDAR KUKOLJ ZA KURIR: Ponovo napadam zlato na prvenstvu Evrope!

Ostali sportovi -

Srbiju će na EP predstavljati šestoro takmičara - Aleksandar Kukolj, prvak sveta Nemanja Majdov, Milica Nikolić, Jovana Rogić, Bojan Došen i Žarko Ćulum

- Ako na Evropskom prvenstvu budem na visini svojih mogućnosti, to će biti dovoljno za prvo mesto i odbranu zlatne medalje - ovim rečima za Portal Kurira najavljuje pohod na novo najsjajnije odličje najbolji džudista sveta u kategoriji do 90 kilograma Aleksandar Kukolj.

Predstojeće Evropsko prvenstvo održaće se u Tel Avivu (Izrael). Počeće u četvrtak, 26. aprila i trajaće do nedelje.

Kukolj ističe da se odlično oseća psihički i fizički i da je krenuo s idejom da ostvari isti rezultat kao i prošle godine.

Trenutak kada je Kukolj postao prvak Evrope
Trenutak kada je Kukolj postao prvak Evrope

Aleksandar Kukolj, podsetimo, sezonu je počeo osvajanjem dva zlata - na Gran priju u Hagu i Grend slemu u Ekaterinburgu.

ZA ISTORIJU: Kukolj evropski šampion! Prvo zlato u džudou samostalne Srbije

Kukolj se za odbranu zlata na EP pripremao u Tatabanji (Mađarska) i Antaliji (Turska), a završno "brušenje forme" i treninge odradio je u matičnom Džudo klubu Rakovica.

- Zadovoljan sam pripremnim periodom. Dobro sam trenirao i uradiću sve što je do mene da ponovo stignem do zlatne medalje - rekao je Kukolj za Kurir.

Na predstojećem Evropskom prvenstvu Srbiju će pored Kukolja predstavljati još petoro džudista - prvak sveta Nemanja Majdov, Milica Nikolić, Jovana Rogić, Bojan Došen i Žarko Ćulum

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track