SPORTSKE IGRE MLADIH: Više od 1.500 mališana otvorilo sezonu u Požarevcu!
Foto: SIM

SPEKTAKULARNO

SPORTSKE IGRE MLADIH: Više od 1.500 mališana otvorilo sezonu u Požarevcu!

Ostali sportovi -

Tribine na otvorenim terenima u Požarevcu bile su premale da prime sve zainteresovane na svečanom otvaranju Sportskih igara mladih u ovom gradu.

Više od 1.500 mališana družilo se, takmičilo i uživalo u Karavanu radosti i prijateljstva.

foto: SIM

Igre su zvanično otvorili predsednica Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović i gradonačelnik Požarevca Bane Spasojević, uz prisustvo gradske većnice za sport Ane Miljanić, predsednika Sportskog saveza Požarevca Zlatana Kostića, sportskog direktora i koordinatora SIM Srbije Zorice Mijatović.

foto: SIM

"Bilo je sjajno videti paljenje baklje prijateljstva koju je nosio talentovani odbojkaš Jovan Stepanović. U ime takmičara zakletvu Sportskih igara mladih položila je učesnica Igara Ana Pejić, dok je u ime sudija to uradio Lazar Miletić, koji je delio pravdu na basketu 3dž3. Održana su takmičenja u čak sedam sportova, a pobednici su obezbedili plasman na državno finale koje će se održati u julu u Beogradu.

foto: SIM

"Prezadovoljna sam, bilo je zaista divno na otvaranju. Prepune tribine i okolo njih, u kompleksu Hale sportova, pokazatelj su da je Požarevac grad sporta i da mladi obožavaju Sportske igre mladih. Ovo je još jedan trijumf nas i lokalne samouprave. Kod nas pobeda nije prioritet, svi smo pobednici, a deca to već znaju", istakla je Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasojević dobio je veliki aplauz na otvaranju posle pozdrava koji je uputio mladima.

foto: SIM

"Sport je deo naše kulture i tradicije. Čestitam Sportskim igrama mladih na organizaciji, zaista je lepo videti ovoliko dece na jednom mestu, to je pravo bogatstvo. Siguran sam da će se još dugo posle ovih današnjih Igara, u našem gradu sumirati utisci, kod naše dece ali i mene kao gradonačelnika", istakao je Bane Spasojević.

foto: SIM

Pobednici takmičenja iz gradova širom Srbije, koji se besplatno takmiče u deset sportova, stiču pravo da predstavljaju svoj grad na državnom prvenstvu u Beogradu u julu, gde će pobednici ostvariti pravo da putuju krajem avgusta u Split na veliko Međunarodno finale.

Goran Anđelković FOTO: SIM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track