PRAZNIK NA ADI: Trofej Beograda odlična uvertira za Svetski kup!
Foto: PROMO

BEOGRADSKA INTERNACIONALNA REGATA

PRAZNIK NA ADI: Trofej Beograda odlična uvertira za Svetski kup!

Ostali sportovi -

Sve je spremno za Svetski kup u Beogradu, a dokaz tome je uspešnpo održana Beogradska internacionalna regata - Trofej Beograda na Adi Ciganliji.

Na jednog od najlepšnih regatnih staza na svetu, čuvenom savskom jezeru, održano je 17 disciplina, a ujedno i viđeno mnogo zanimljivih i neizvesnih trka.

"Zadovoljni smo kako je protekla još jedna Beogradska internacionalna regata - Trofej Beograda, koja je i ove godine okupila veliki broj posada. Posebno smo srećni što su naši gosti, klubovi iz Bugarske, Grčke i Bosne i Hercegovine, s mnogo utisaka napustili Adu Ciganliju i najavili učešće i dogodine. U organizacionom smislu sve je funkcionisalo na najvišem niovu. Nijedna trka nije kasnila uprkos problemima sa velikom travom u jezeru. Koristim ovu priliku da se zahvalim svima koji su podržali organizaciju Beogradske internacionalne regate - Trofeja Beograda, posebno Gradskom sekretarijatu za omladinu i sport Grada Beograda, Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije i Javnom preduzeću 'Ada Ciganlija'", kazao je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović i dodao:

foto: promo

"Na Regatnoj stazi na Savskom jezeru za nešto manje od 20 dana očekuje nas još jedno izuzetno bitno međunarodno takmičenje - Svetski kup, a Beogradska internacionalna regata je bila odlična uvertira za to. Očekujemo preko 1.000 učesnika iz preko 40 zemalja, a nadam se da ćemo i na toj regati organizacioni ispit položiti sa najvišim ocenama, kao što je uostalom bio slučaj i sa svim prethodnim internacionalnim regatama kada smo bili domaćini", istakao je Jevremović. Beogradska internacionalna regata - Trofej Beograda bila je i poslednja kriterijumska za sastav državnog tima za Evropsko prvenstvo za juniore koje će 26. i 27. maja biti održano u francuskom Gravelinu.

foto: promo

"Skifista Smedereva Marko Torbica, posle pobede na Prvenstvu Srbije u malim čamcima, prvim mestom na Beogradskoj internacionalnoj regati - Trofej Beograda ispunio je kriterijum za nastup u Francuskoj koji je već na šampionatu Srbije ispunio dvojac Marko Prodanović, Todor Stanković iz Galeba. Pre početak regate održane su i Izborne trke za četverac za juniore i dubl skulu za juniorke u kojima su pobedile posade Partizana Marko Đuranović, Kosta Petković, Pavle Lijeskić, Veljko Matić, odnosno Crvene zvezde Iva Lazić, Minja Vizi. S obzirom na sve prikazano u dosadašnjem delu sezonu predlog kordinatrora za juniore i kadete Luke Đorđevića je da na šampionatu Starog kontinenta za juniore učestvuju Marko Torbica u skifu, Marko Prodanović i Todor Stanković u dvojcu i Marko Đuranović, Kosta Petković, Pavle Lijeskić i Veljko Matić u četvercu, a konačnu odluku o tome doneće Izvršni odbor Veslačkog saveza Srbije na sastanku iza nedalje", istakao je Nebojša Jevremović.

Prvog dana regate najsjajnije odličja osvojili su Miloš Stanojević iz Tamiša u skifu za seniore (rezultat u finalu 6:58.61), Filip Prodanović i Lazar Laković iz Galeba u dvojcu za seniore (6:46.90), Aleksa Momčilović, Luka Stojanović, Dimitrije Sečuljski i Ognjen Blagojević iz Save u četvercu za seniore (6:48.65), Jovana Stanivuk iz Čuruga u skifu za seniorke (7:54.03), Marko Torbica iz Smedereva u skifu za juniore (7:11.83), Georgi Karagjozov i Todor Kisjov iz Čerpokova (Bugrska) u dvojcu za juniore (07:10.16), Ivana Pavić, Aleksandra Dinčić, Anđela Nišević i Maša Bugarski iz Partizana u četverac skulu za juniorke (7:09.71), Aleksandar Grbić iz Crvene zvezde u skifu za kadete (7:25.99), Miloš Pavlović i Ranko Samardžija iz Partizana u dubl skulu za kadete (6:50.77), Antonios Mojtsatsos, Grigorios Citsios iz Soluna (Grčka) u dvojcu za kadete (7:04.56), Nina Vizi, Maja Mišljenović, Iva Lazić i Minja Vizi iz Crvene zvezde u četverac skulu za kadetkinje (7:22.63), Vuk Mudrinić iz Danubiusa 1885 u skifu za pionire (3:46.63), Đorđe Ilić i Vasilije Bojnić iz Save u dubl skulu za pionire (3:31.05) i Tanja Milovanović, Ivana Majski, Svetlana Milošević i Marija Jakovljević iz Čuruga u četvrac skulu za pionirke (3:57.80). U skifu za veterane najbolje vreme postigao je Mihajlo Vujasinović iz Crvene zvezde koji je 1.000 m izveslao u vremenu 4:31.24.

foto: PROMO

Zlatne medalje drugog dana regate prigrabili su Vukašin Pivač iz Grafičara i Dušan Slavnić iz Crvene zvezde u dubl skulu za seniore (rezultat u finalu 6:38.64), Nataša Zorić i Jovana Arsić iz Crvene zvezde u dvojcu za seniorke (7:30.45), Jovana Stanivuk iz Čuruga i Milica Vodogaz iz Grafičara u dubl skulu za seniorke (7:34.94), Lazar Ristić i Marko Torbica iz Smedereva u dubl skulu za juniore (6:53.93), Nikola Uverić i Slavko Savić iz Crvene zvezde i Nikola Srebro i Petar Isaković iz Galeba u četverac skulu za juniore (6:32.07), Dušan Stefanović, Rastko Ratajac, Nikola Lazov i Ivan Katić iz Danubiusa 1885 u četvercu za juniore (6:46.35), Anđela Nišević iz Partizana u skifu za juniorke (8:38.65), Vladimira Georgieva i Linda Boneva iz Čerpokova (Bugarska) u dubl skulu za juniorke (8:01.39), Nikola Stevanić, Petar Šavrljuga, Aleksandar Grbić i Boško Kostić iz Crvene zvezde u četevrac skulu za kadete (6:38.10), Vuk Marković, Nikola Soldatović, Andrija Jevtić i Miroslav Jovanović iz Smedereva u četvercu za kadete (6:47.35), Igor Martinović, Darko Mališić, Nikola Kolarević i Ognjen Srbinović iz Grafičara i Vuk Kašiković, Aleksa Mohora, Aleksa Kostić, Matija Lazić i kormilar Miloš Simić iz Crvene zvezde u osmercu za kadete (6:35.57), Iva Lazić iz Crvene zvezde u skifu za kadetkinje (8:24.58), Iva Lazić i Minja Vizi iz Crvene zvezde u dubl skulu za kadetkinje (8:06.87), Luka Delić, Nemanja Luledžija, Đorđe Ilić i Vasilije Bojnić iz Save u četevrac skulu za pionire (3:26.96), Marko Tasevski, Andrija Miljković, Mihailo Žarković, Mateja Janić i kormilar Filip Marjanović iz Partizana u četvercu sa kormilarom za pionire (3:51.13), Marija Jakovljević iz Čuruga u skifu za pionirke (4:22.19), Maja Mišljenović i Nina Vizi iz Crvene zvezde u dubl skulu za pionirke (4:06.50)

Inače, u sklopu ovogodišnje Beogradske internacionalna regate održana je i Druga regata Kupa Srbije na kojoj su se kadeti i kadetkinje iz naše zemlje borili za bodove za trofej ovog takmičenja.

Posle druge regate u vođstvu je Crvena zvezda, a slede Partizan i Smederevo. Ukupni pobednik biće proglašen posle još dve regate Kupa koje će biti održane na Paliću 9. juna i 1. septembra.

Kurir sport

FOTO: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track