TAKMIČENJE U 14 SPORTOVA SA PREKO 5.500 UČESNIKA: Novi Sad spreman da ugosti takmičare 8. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine
Foto: Miodrag Mićić

Tradicionalni sportski dan

TAKMIČENJE U 14 SPORTOVA SA PREKO 5.500 UČESNIKA: Novi Sad spreman da ugosti takmičare 8. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine

Ostali sportovi -

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Savezom za školski sport Vojvodine organizuje 8. po redu Sportsku olimpijadu školske omladine Vojvodine - SOŠOV u periodu od 17. do 20. maja 2018. u Novom Sadu.

Ovo pokrajinsko takmičenje organizuje Savez za školski sport Vojvodine svake četvrte godine, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i grada domaćina.

Prvi SOŠOV je održan 1970. godine u Novom Sadu i održavan je u kontinuitetu do 1989. godine.

Nakon pauze od 25 godina, revitalizovan je i 2014. godine održan je u Somboru. Čast da prvi izađu na borilišta, imaće džudisti osnovnih i srednjih škola dok je ceremonija svečanog otvaranja zakazana za 12 časova u velikoj Sali SPC "Vojvodina".

U saradnji sa Gradskom upravom za sport i omladinu, Savezom za školski sport grada Novog Sada i OPENS-om (Novi Sad - Omladinska prestonica Evrope) organizovaće se svećano otvaranje kome će prisustvovati svi takmičari koji nastupaju prvog takmičarskog dana.

Na takmičenjima u 14 sportova učestvovaće 4.584 učenika osnovnih i srednih škola i 1.020 profesora sa teritorije AP Vojvodine.

Kurir sport

Foto: Miodrag Mićić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track