Najnovije vesti

SPREMA SE SPEKTAKL NA ADI Stojić: Spremni smo za Svetski kup, stiže 1.000 učesnika
Foto: Veslački Savez Srbije

PRIPREME U TOKU

SPREMA SE SPEKTAKL NA ADI Stojić: Spremni smo za Svetski kup, stiže 1.000 učesnika

Ostali sportovi

Najtrofejniji srpski veslač Nikola Stojić, trenutno funkcioner Saveza, izjavio je da pripreme za Svetski kup teku po planu i da će Beograd biti spreman da se još jednom potvrdi kao sjajan organizator.

"Veslački savez Srbije je iskusan organizator velikih međunarodnih regata. Ovo je, od 2012, treći Svetski kup u veslanju koji se organizuje na Adi Ciganliji. Takođe, bili smo domaćini i Evropskog prvenstva za seniore 2014, Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine 2003, Svetskog studentskog prvenstva 2008, kao i još mnogih međunarodnih regata. Za sada sve ide po planu. Poslovi oko organizacije obavljaju se u kontinuitetu skoro dve godine, ostalo je još nešto manje od dve nedelje do početka takmičenja i sada počinje faza "podizanja" Regatnog centra", rekao je Stojić za sajt Saveza.

 

Kako je naveo, jedini problem može da bude trava u Savskom jezeru.

 

"Službe Javnog preduzeća "Ada Ciganlija" svakodnevno se bore sa tim problemom i verujem da će jezero biti prohodno za veslačke čamce. Ovim putem želim da se zahvalim i ostalim komunalnim preduzećima Grada Beograda koja nam takođe mnogo pomažu. Naravno, svega ovoga ne bi bilo da iza nas ne stoje Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i Grad Beograd kao glavni pokrovitelji takmičenja", istakao je Stojić.

 

Na Svetskom kupu očekuej se oko 1.000 učesnika.

 

"Trenutno su prijavljeni takmičari i takmičarke iz 42 zemlje, a postoji mogućnost da to još neko učini do početka. Na Svetskom kupu imaćemo između 900 i 1.000 učesnika, od čega će sportista biti čak 600. Dolazi i 100 zvaničnika iz Svetske veslačke federacije. Da bi sve funkcionisalo kako treba i da bi regata mogla da se održi, u organizaciji takmičenja direktno je uključeno oko 400 članova", objasnio je Stojić.

 

kurir.rs / kurir sport

foto: Veslački savez Srbije 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...