KLUBOVI OPTUŽUJU: Malverzacije u Skijaškom savezu Srbije!
Foto: Skijaski savez Srbije

Sumnja

KLUBOVI OPTUŽUJU: Malverzacije u Skijaškom savezu Srbije!

Ostali sportovi -

Klubovi Skijaškog saveza centralno-južne Srbije optužuju Skijaški savez Srbije za finansijske malverzacije i kršenje statuta organizacije i državnih zakona.

Apostrofirani su generalni sekretar SSS Milan Božić i predsednik Vladeta Radivojević, koji, kako se navodi, nije uradio ništa da spreči zloupotrebe generalnog sekretara.

Skijaški savez centralno-južne Srbije je na nedavnoj sednici Skupštine doneo odluku da se o uočenim nepravilnostima hitno obaveste državni organi - Olimpijski komitet Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Agencija za borbu protiv korupcije, Upravna inspekcija i Uprava za sprečavanje pranja novca.

Najveće nepravilnosti, kako tvrde, vezane su za 2016. godinu jer Skijaški savez Srbije nije na vreme ministarstvu dostavio revidirani program za 2016, koji uključuje dodatnih 6,5 miliona dinara, kao ni završni izveštaj.

Skijaški savez centralno-južne Srbije takođe navodi da su generalni sekretar, kao i predsednik SSS prikrili zvanične izveštaje za sredstva dobijena od strane ministarstva, kršeći Pravilnik o odobravanju i finansiranju programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta tako što na zvaničnom sajtu SSS nisu učinili dostupnim izveštaje za novčana sredstva koje je po programima dobio SSS od Ministarstva za omladinu i sport.

Na sajtu SSS nema nijednog jedinog izveštaja o trošenju budžetskog novca. Ako je sve čisto i odrađeno u skladu sa zakonima i podzakonskim aktima, zašto SSS prikriva te izveštaje, pitaju se klubovi i dodaju da postoji sumnja u vezi sa trošenjem budžetskih sredstava.

Skijaški savez centralno-južne Srbije tvrdi da postoje osnovane sumnje da generalni sekretar SSS nije na Savezovom podračunu prikazao novac koji je dobijen od FIS. Sredstva koja su bila na tom podračunu početkom januara 2018. nisu prikazana na redovnoj sednici Skupštine SSS u januaru 2018. Radi se o novcu koji nije potrošen u 2017. godini, pa je bila obaveza rukovodstva SSS da isti bude prikazan u budžetu za 2018. Ovaj podračun ne podleže kontroli knjigovodstva SSS.

Pokušali smo da dobijemo objašnjenje iz Skijaškog saveza Srbije, ali se na telefone niko nije javljao.

Kurir sport

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track