22 OD 22: Rukometaši Žitorađe sezonu završili sa maksimalnim učinkom
Foto: dobricke.com

ODAVNO OVERILI PRVO MESTO

22 OD 22: Rukometaši Žitorađe sezonu završili sa maksimalnim učinkom

Ostali sportovi -

Rukometaši Žitorađe završili su takmičenje u Prvoj ligi Istok sa stoprocentnim učinkom!

Pobedom u poslednjem kolu nad Hisarom 36:32 stavili su tačku na sezonu sa 22 prvenstvena trijumfa u ligi, odnosno ukupno 27 u svim takmičenjima.

Najagilniji akteri meča sa Hisarom bili su iskusni kapiten Vladimir Veljković koji je čak 12 puta savladao Bobana Ivanovskog, golmana gostiju, a sa devet preciznih šuteva u stopu ga je pratio jedan od najboljih igrača Žitorađe u ovoj sezoni Dušan Ilić.

Kod gostiju najbolji je bio mladi Aleksandar Cenić, dečak rođen 2003. godine, koji je postigao deset golova. Inače, ovaj mladi gorostas od 201 cm je nedavno potpisao ugovor sa Barselonom i krajem ovog meseca se seli u Španiju. Za ekipu Hisara osam golova postigao je i Stevan Stojanović.

Trener ekipe iz Leskovca Dragan Cenić čestitao je Žitorađanima na osvojenom prvom mestu. Rekao je i da je cilj Hisara ove sezone bio ostanak u ligi što su oni i ostvarili.

Cenić je napomenuo da Hisar postoji kako bi se mladi igrači adekvatno razvijali i podsetio da je pre mladog Cenića, dres ekipe iz Leskovca nosio Luka Stojanović momak rođen 1998. godine koji trenutno brani boje Metalurga.

Viđenje sezone Žitorađe i ekspanzije rukometa u Toplici izneo je profesor doktor Saša Marković, predsednik trenerske organizacije rukometnih trenera Srbije i profesor rukometa na Fakultetu za sport i fizičku kulturu u Nišu.

"Ove sezone potvrdilo da se da je Žitorađa rukometni centar i vidi se da je u Toplici rukomet sport broj jedan Ako pogledamo i u Prokuplju, Blacu, Kuršumliji i Žitorađi imamo i mušku i žensku ekipu i to je kruna kvalitetnog i temeljnog rada", objašnjava jedan od viđenijih rukometnih stručnjaka u našoj zemlji.

Marković se je u razgovoru osvrnuo i na uspeh mlađih selekcija Žitorađe na prvenstvu Srbije.

"Od toliko klubova u Srbiji, Žitorađa je osvojila deveto mesto, rezultat bi bio još bolji, međutim, deca su jedan dan bila na ekskurziji i to je uticalo na plasman. Ako pogledamo i prošle godine Žitorađa je bila na prvenstvu mlađih kategorija što je još jedan od dokaza da se u Žitorađi radi kvalitetno i na duže staze, i pokazuje da se razmišlja ozbiljno o igračkom kadru i još jednom se potvrđuje da je Toplica rukometno podneblje", objasnio je Saša Marković.

U nedelju u Žitorađi će se igrati meč između prvaka i reprezentacije lige.

(dobricke.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track