SRBIJA U SVETSKOJ AKCIJI: Više od 700.000 građana naše zemlje uveličaće Dan izazova!
Foto: sport za sve

NEDELJA FIZIČKE AKTIVNOSTI EVROPLJANA

SRBIJA U SVETSKOJ AKCIJI: Više od 700.000 građana naše zemlje uveličaće Dan izazova!

Ostali sportovi -

Dan izazova, najveća planetarna sportsko-rekreativna akcija, 30. maja održaće se širom Srbije u organizaciji Asocijacije sporta za sve Srbije sa predsednikom Velizarom Đerićem na čelu.

Uporedno, od 28. maja do 3. juna biće nedelja fizičke aktivnosti Evropljana.

Dan izazova biće realizovan u okviru kampanje "Vratite svoje ulice, vratite svoju budućnost" sa željom da podstakne građane na bavljenje fizičkom aktivnošću radi zdravlja i da u preko 100 prijavljenih opština i gradova u Srbiji, pored sportskih, pruži mogućnost za uspostavljanje neposrednijih kontakata i na planu kulture, privrede, obrazovanja, ekonomije i slično.

foto: sport za sve srbije

S njima se takmičimo Na međunarodnom nivou predstavljaće nas prošlogodišnji pobednici u nacionalnoj konkurenciji: Irig - Katira de Guatuzo (Kosta rika) Užice - Blagoevgrad (Bugarska) Palilula - Palma Soriano (Kuba) Niš - Marava (Brazil) Beograd - Guarulhos (Brazil)

foto: Sport za sve

Očekuje se aktivno učešće oko 700.000 građana Srbije, o čemu su na posećenoj konferenciji za medije govorili predsednik Asocijacije sporta za sve Srbije Velizar Đerić, generalni sekretar Jezdimir Marsenić, prof. dr. Dušan Mitić i čelnik Sportskog saveza Srbije Dragan Šešum. Svi zajedno su se zahvalili Ministarstvu omladine i sporta na podršci.

Goran Anđelković

FOTO: Sport za sve

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track