VRANJSKI MARATON: Radičanin pobedio, pratili ga Martinovski i Gacik
Foto: Kurir/T.S.

ATLETIKA

VRANJSKI MARATON: Radičanin pobedio, pratili ga Martinovski i Gacik

Ostali sportovi -

Pobednik drugog vranjskog maratona, koji je u subotu održan u centru grada je Zoran Radičanin iz Beograda.

On je stazu dugu 42 km i 190 metara pretrčao za tri sata, 6 minuta i 20 sekundi. Drugo mesto osvojio je Trpe Martinovski, dok je treća nagrada pripala Saši Gaciku.

U kategoriji žena pobednica maratona je Ljiljana Latinović, druga je Valentina Nejković, a treće mesto osvojila je Katerina Šipović. Pokrovitelj manifestacije je Grad Vranje, a organizator AK "Vranjski maratonci".

foto: Kurir/T.S.

Promoter ovogodišnje trke bila je najbolja srpska atletičarka na duge staze Olivera Jevtić. Jevtićeva je pre početka takmičenja pozdravila sve učesnike i izrazila zadovoljstvo zbog boravka u Vranju.

"Nadam da će održavanje maratona i polumaratona u vašem gradu postati tradicija. Izuzetno sam zadovoljna organizacijom i brojem učesnika. Svima želim puno sreće i naglašavam da je najvažnije imati cilj, a put se uvek nađe", rekla je Jevtićeva.

Gradski većnik za sport i omladinu Nenad Đorđević istakao je da će lokalna samouprava uvek podržati ovakve inicijative i nastojati da održavanje maratona u Vranju postane tradicija.

"Vranjski maraton i polumaraton" drugi po redu održan je uz učešće preko 200 takmičara. Staza trke bila je kružna, a dužina kruga iznosila je 10.5 km.

Polumaratonci su trčali dva, a maratonci četiri kruga. Organizovana je i trka za decu u dužini od 200 metara i trka zadovoljstva.

kurir.rs / T.S.

foto: kurir/T.S.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Evo zašto je Zidan napustio Real

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track