ŠAMPIONAT EVROPE NA ADI: Kajakaši spremni za medalje
Foto: Kajakaški savez Srbije

SPEKTAKL NA BEOGRADSKOM MORU

ŠAMPIONAT EVROPE NA ADI: Kajakaši spremni za medalje

Ostali sportovi -

Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu održaće se narednog vikenda na Adi Ciganliji uz učešće više od 1.000 takmičara iz 40 zemalja.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio je da je zadovoljan kako teku pripreme i izrazio nadu da će glavni grad i u budućnosti nastaviti sa organizacijom velikih sportskih smotri.

"Veoma smo zadovoljni pripremama, sve gradske kuće i sekretarijati su dati u službu ovog prvenstva. Svi takmičari imaće dobre uslove, a ostaje nam da se nadamo da će biti lepo vreme. Pozivam publiku da dođe na Adu i navija za našu ekipu. Beograd je spreman za velika takmičenja i mi ćemo nastaviti sa njima zbog razvoja sporta i promocije glavnog grada", rekao je Mladenović na konferenciji za medije u Skupštini grada.

Državni sekretar za sport Nenad Peruničić prognozirao je da će srpski takmičari osvojiti pet medalja.

"Veliko zadovoljstvo je biti uz šampione. Pre ovog sastanka sam se kladio da ćemo osvojiti pet medalja. Moram da naglasim veliku saradnju ministarstva omladine i sporta , Kajakaškog saveza Srbije i Grada Beograda. Imamo nekoliko takmičenja i to je nastavak saradnje i pokazatelj rada Vlade Srbije. Ovo je prolazna stanica za Tokio. Rezultati neće izostati i očekujem što više navijača i da Beograd bude grad sporta. Ubeđen sam da ćemo osvojiti pet medalja, muškarci tri, a devojke dve", rekao je Peruničić.

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović rekao je da su Evropa i svet vraćeni u Beograd organizacijom ovog prvenstva.

"Izuzetni smo domaćini. Svi takmičare koji su odlazili iz Srbije bili su zadovoljni kada je reč o prethodnim organizacijama. Vratili smo se u svet i Evropu zbog izuzetnih takmičara i medalja. Zahvalio bih se na gostoprimstvu Gradu Beogradu, JP Ada Ciganlija i voleo bih da vidim što više navijača", rekao je Nišović.

Selektor Bora Sibinkić izjavio je da su reprezentativci spremni za šampionat.

"Imamo prvenstvo koji je specijalan događaj za nas. Učestvujemo u 14 disciplina, spremni smo, mada je prvenstvo došlo dosta ranije nego inače".

Najmlađa članica srpskog kajakaškog tima Marija Dostanić istakla je da se dobro uklopila u ostatak tima.

"Mi najmlađi smo tu da pratimo sestre Moldovan i Milica Starović. Učestvovaću u dve discipline i imati veliko zadovoljstvo što ću se takmičiti pored svetske šampionke Kristine Beleš", rekla je Dostanićeva.

Srpski reprezentativac Marko Novaković posebno ej naglasio zadovoljstvo zbog velikog takmičenja pred domaćom publikom.

"Ova ekipa je navikla narod na odličja i sada ćemo opet dati sve od sebe da se opravdaju očekivanja. Ne volim da dajem obećanja, ali nadam se da ćemo kao tim uzeti bar tri medalje. Sve preko toga bio bi veliki uspeh", poručio jr Novaković.

kurir.rs / Tanjug

foto: Kajakaški savez Srbije

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : Partizan se pojačava. Evo kako se obezbedjuju pare.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track