BEOGRAD JE SVET: Stižu basketaši iz 29 zemalja!
Foto: PROMO

3 NA 3

BEOGRAD JE SVET: Stižu basketaši iz 29 zemalja!

Ostali sportovi -

Od 23. do 29. juna prestonica Srbije biće domaćin šampionata planete u igri pod košem.

Fajnal-for Evrolige u košarci se završio, ali Beograd je i dalje u žiži ne samo evropske već i svetske javnosti. A kako i ne bi bio kad će od 23. do 29 juna u prestonici Srbije biti održano Svetsko prvenstvo u basketu 3 na 3 za mladiće i devojke srednjoškolskog uzrasta. - Imamo prijavljeno čak 29 zemalja. Biće to zaista istinski spektakl. Uz igranje basketa, biće tu dosta muzike, zabave za publiku, ali i za timove - istakao je Željko Tanasković za Kurir.

Naš proslavljeni odbojkaš, inače predsednik Saveza za školski sport Srbije, najzaslužniji je što će se Svetsko prvenstvo održati baš u Beogradu. - Mečevi će biti igrani u velikom sajamskom Belekspo centru na Novom Beogradu. A ulaz će biti besplatan za sve - rekao je Tanasković, uz podsećanje da je Srbija aktuelni svetski šampion u basketu 3 na 3 u seniorskoj konkurenciji.

- Sledeće nedelje planiramo da zajedno sa predstavnicima Košarkaškog saveza Srbije napravimo zvanično predstavljanje Igara. U Beograd dolazi i predsednik Svetske školske sportske federacije, Francuz Loran Petrinka, a ujedno će biti održana sednica Izvršnog odbora ove velike organizacije - dodao je Tanasković.

okvir Srbija u Brnu Kreće SP u odbojci

U Brnu se ove nedelje igra Svetsko prvenstvo u odbojci, takođe za srednjoškolski uzrast. Srbija nastupa u muškoj i ženskoj konkurenciji. - Nadamo se lepim vestima - zaključio je Tanasković.

kurir.rs / G. Anđelković

foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track