OZBILJNIJE NEGO ŠTO JE IZGLEDALO: Brankica Mihajlović mora na operaciju
Foto: volleyball.world

nije dobro

OZBILJNIJE NEGO ŠTO JE IZGLEDALO: Brankica Mihajlović mora na operaciju

Ostali sportovi -

Povreda Brankice Mihajlović zbog koje nije doputovala sa reprezentativnim saigračicama u Holandiju je teža nego što se u prvi mah očekivalo.

Posle detaljnihih pregleda levog kolena, sa kojim jedna od naših najboljih odbojkašica ima problem već neko vreme, ustanovljeno je da je neophodno uraditi hiruški zahvat.

– Koštani fragment donjeg pola patele, u “prevodu” deo kosti koji se odvojio, treba da se odstrani. Ništa to ništa strašno, ali mora da se uradi. Bol koji osećam je sve veći i jednostavno mi je smetalo. Zato sam se odlučila na ovaj potez i odmah obavestila stručni štab reprezentacije – rekla je Mihajlovićeva.

Operacija će biti u nedelju, a oporavak bi trebalo da traje oko dva i po meseca.

– Verujem da ću se vratiti za manje vremena, ali ne želim da žurim. Na žalost, neću moći da pomognem u Ligi nacija, ali verujem da će devojke igrati, i to zapaženu ulogu na finalnom turniru, a ja ću ih bodriti i biti uz njih.

Ukoliko sve bude kako treba, Brankica Mihajlović će biti “ona stara” na Svetskom prvenstvu u Japanu.

– Možda sam mogla još da probam da igram u ovom stanju, ali sigurna sam da bi se ono pogoršalo. Operacija je bila neminovnost i bolje da je uradim sada, kako bih za Svetsko prvenstvo bila maksimalno spremna, jer tamo imamo najviše ambicije.

Kurir sport/odbojka.com

Foto: volleyball.world

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda i Partizan doveli sjajne napadače za iste pare

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track