SPEKTAKL NA ADI: Počinje Evropsko prvenstvo u kajaku, kanuu i para kajaku
Foto: Kajakaški savez Srbije

ludnica

SPEKTAKL NA ADI: Počinje Evropsko prvenstvo u kajaku, kanuu i para kajaku

Ostali sportovi -

Na Adi Ciganliji u Beogradu danas je defileom zastava i zemalja učesnica priređena ceremonija otvaranja Evropskog prvenstva u kajaku, kanuu i para kajaku za seniore koji se održava od 8. do 10. juna.

Na ovom takmičenju učestvuju sportisti iz 40 zemalja iz Evrope, od 44 članice Evropske kajakaške asocijacije, što je oko 1.200 učesnika, takmičara sa pratećim osobljem, sudija i tehničkog osoblja iz Evropske kajakaške asocijacije i još preko 250 volontera i članova organizacionog komiteta. Nastupa naših 25 sportista.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić zahvalio je svima koji su svojim radom i velikim doprinosom omogućili da Beograd, grad u kome se sport živi i slavi, bude sjajan domaćin svim takmičarima i opravda poverenje koje nam je ukazano, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

"Zahvaljujem se i Kajakaškom savezu Srbije na trudu i energiji koju su uložili kako bi ovo prvenstvo pomerilo standarde i svi učesnici i posetioci imali najbolje uslove i poneli najlepše uspomene sa ovog takmičenja“, rekao je ministar Udovičić.

Prisutnima su se obratili i predsednik Saveza Mirko Nišović i predsednik Evropske kajakaške asocijacije Albert Vuds.

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović rekao je da su Evropa i svet vraćeni u Beograd organizacijom prvenstva.

Vlada Republike Srbije i Ministarstvo omladine i sporta prepoznali su značaj ovog takmičenja, dali podršku i obezbedili finansijska sredstva za organizaciju ovog takmičenja, navodi se u saopštenju.

kURIR SPORT/Tanjug

fOTO: KSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track