IVANA POD RUČNOM: Španovićeva odbranu titule počela 4. mestom
Foto: Reuters

dijamantska liga

IVANA POD RUČNOM: Španovićeva odbranu titule počela 4. mestom

Ostali sportovi -

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović zauzela je četvrto mesto u skoku u dalj na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu

Dvostruka uzastopna pobednica ovog takmičenja je najbolji rezultat ostvarila u četvrtoj seriji - 6,81 metar.

Prvo mesto pripalo je Britanki Lorejn Ugen sa skokom 6,85 metara, druga je bila Nemica Malaika Mihambo sa identičnim rezultatom, a treća Kanađanka Kristobel Netej (6,83).

Najbolja srpska atletičarka nije blistala na Olimpijskom stadionu i u prvom pokušaju skočila je svega 6,57 metara. Ivana je u drugom pokušaju prestupila i u tom trenutku bila je osma u konkurenciji devet atletičarki. Španovićeva je u trećoj, poslednjoj, seriji prvog kruga ostvarila rezultat 6,81 metara, 11 santimetara kraće od njegov najboljeg rezultata ove sezone, dovoljno za treću poziciju na polovini takmičenja.

„Danas je Ivana skakala iz punog zaleta, tako da je za početak sezone rezultat 6,81m sasvim korektan. Sama serija skokova bila je nešto slabija, jer su skoro svi skokovi bili sa odrazom bez daske. U narednom periodu očekuje nas uvežbavanje zaleta, i podizanje forme. Ivanino sledeće takmičenje biće 27.juna kada će prvi put braniti boje Srbije na Mediteranskim Igrama“ – izjavio je trener Goran Obradović.

Svetska šampionka sa početka godine iz dvorane nije bila na očekivanom nivou ni u sledeća dva skoka (6,55 i 6,58), dok se u poslednjem pokušaju nije pojavila na zaletištu.

Kurir sport

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track